19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP Ankara'nın metropol ilçelerinde seçime girebilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Ankara'nın metropol ilçelerindaki seçimlere girebileceğine karar verdi.

YSK bazı itirazları karara bağladı.

Buna göre, YSK, AKP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Aytaç Durak'ın seçilme yeterliliğini taşımadığı gerekçesiyle aday olamayacağı yönündeki itirazı yerinde görmedi. Kurul, bu kapsamda Adana İl Seçim Kurulu'nun verdiği red kararına yapılan itirazı reddetti.

YSK, ayrıca, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yetki belgesi olmadan Ankara'nın metropol ilçeleri Keçiören, Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut, Mamak ve Altındağ aday listelerini ilçe seçim kuruluna verdiği gerekçesiyle yapılan itirazları da karara bağladı. YSK, Ankara İl Seçim Kurulu'nun bu itirazlara yönelik red kararını yerinde buldu ve CHP'nin bu ilçelerde seçime girebileceğine karar verdi.

Kurul, ayrıca, CHP'nin Eskişehir'in alt belediyeleri Odunpazarı ve Tepebaşı ile Muttallip, Çukurhisar ve Gündüzler beldelerinde seçmen listelerini süresinden sonra verdiği gerekçesiyle seçime katılamayacağına ilişkin Eskişehir İl Seçim Kurulu'nun kararına yapılan itirazı da görüştü. YSK itirazı reddederek CHP'nin bu yerlerde seçime katılamayacağına karar verdi.

YSK, Muğla İl Seçim Kurulu'nun AKPi'nin Marmaris ilçesi ile İçmeler, Armutalan, Beldibi, Turunç, Bozburun beldelerinde seçimlere girebileceği yönündeki kararına yapılan itirazı da görüştü.

YSK, AKP'nin Marmaris'te aday listelerini süresinden sonra verdiği gerekçesiyle Muğla İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldırdı ve AKP'nin bu yerlerde seçimlere giremeyeceğini kararlaştırdı.

ANKARA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2004 Cuma 00:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?