19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP İstanbul Adayı Sirmen: 900 bin fark atarım

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçimleri en az 900 bin farkla kazanacağını savunarak, İstanbul'u Paris gibi yapmanın en büyük hayali olduğunu söyledi. Sirmen, İstanbul hayalini şöyle anlattı:
   
    Nasıl kazanacaksınız?
    Benim ismim zaten biliniyor. Yaptığım işleri, anlatma ihtiyacı yok. Halk beni istiyor, kendisine yakın buluyor. Süre sorunu var ama ben seçimlere alışığım.
   
    Kazanamamaktan korkuyor musunuz?
    Korkmuyorum ancak üzülürüm. Çünkü İstanbul da önemli bir fırsatı kaçırır.
   
    Yaptığım işler ortada
    İstanbul'da hiç yaşamamışsınız. İstanbullu neden size oy versin?
    14 yıllık büyükşehir başkanıyım, İzmit'te yaptıklarım ortada. Profesyonelim. İşini bilen, sorunları anlayan, İstanbul'u tanıyan bir yönetim seçecekler.
   
    Kadir Topbaş nasıl bir rakip?
    Ben ne bazıları gibi protokol başkanı olurum, ne de biri gibi emanetçi. Tayyip Bey kendini hâlâ İstanbul'un başkanı zannediyor ve Kadir Topbaş'ı kendine emanetçi seçmiş. Kendisi 5 yıllık ilçe başkanlığı deneyimiyle ne yapabilir? Hiçbir sorunu çözemez.
   
    Hayalinizdeki İstanbul nasıl?
    Hayalim İstanbul'u Paris yapmak. Paris gibi bir İstanbul göreyim ,başka bir şey istemiyorum.
   
    Varoşlardan nasıl oy alacaksınız?
    Oy depom varoşlar. İzmit'te hep yoksulun yanında oldum, binlerce konut yaptım, yüz binlerce kişiye iş buldum. Ben babayım.
   
    CHP'ye oy veren seçmen, muhalefetiniz nedeniyle tepkili. Onları nasıl geri kazanacaksınız?
    8 yasayı Yargıtay'dan döndürdük ama kendimizi halka anlatamadık. Seçmen, ne yapacağını bilir, adaya oy verecek. Herkesin oyunu alabilmek için yola çıktım.
   
    Malvarlığınızla ilgili tepkiler aldınız. Belediye başkanı maaşıyla bu kadar mal nereden gelir diye soruyorlar?
    Malvarlığım belediye başkanı seçilmeden ve görevi bırakırken aynı seviyededir ve mahkeme kararıyla onaylattım. Bana çamur atıyorlar.
   
    Erdoğan zora soktu
    Hakkınızda açılmış dava ve iddialar başkanlık yarışını nasıl etkiler? Yuvacık Barajı örneğin?
    Baraj, Hazine tarafından ödeniyor ve belediye de borcunu takside bağladı. Türkiye Cumhuriyeti sekiz banka soyguncusunun açığını kapatmaya çalışırken, İzmitlinin susuz kalması adalet midir? Erdoğan taahhüt ettiği halde suyu satın almamıştı, zorda kaldık.
   
   
Annesinde kalıyor
    Sirmen, 14 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı İzmit'te, Kocaelispor'un lig atlayışında, depremde, toplu konut projelerinde, hatta Hazine'yi zarara uğrattığı gerekçesiyle açılan soruşturmalarda hep başrol oynadı. CHP'nin 99 seçimlerinde Meclis'e girememesine rağmen, yüzde 55 oyla yeniden başkan seçildi. 3 Kasım'da da milletvekili olan Sirmen, 28 Mart'ta CHP'nin en büyük umudu... Üç çocuk ve bir torun sahibi olan Sirmen, seçim startının ardından annesinin evinde kalmaya başladı. Sirmen, Kadıköy'de satın aldığı evine ise yakında yerleşecek.
MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 7 Mart 2004 Pazar 04:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?