19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP İstanbul'dan Sarıgül'e destek yok

CHP Genel Başkanlığı için hazırlanan ve son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen CHP’li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e İstanbul İl Örgütü ve ilçe başkanları destek vermediklerini açıkladılar.


CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ve 31 ilçe başkanı imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, CHP’li her üyenin partinin her kademesinde, her göreve aday olmasının bir hak olduğu belirtilerek, ancak haklarını kullananların görevleriyle, sorumluluklarını asla unutmamaları gerektiği vurgulandı.

Sarıgül’ün seçmenlerine olduğu kadar partisine, partisine olduğu kadar da seçmenlerine karşı görevi ve sorumluluğunun bulunduğu ileri sürülen açıklamada, "Bir belediye başkanının, kamu görevlisi olarak taşıdığı sorumluluğu bir kenara bırakarak, belediye hizmetleri için ayırması gereken zamanı, kaynağı, parti içi mücadeleye harcaması etik değildir" denildi.

CHP Genel Başkanlığı için başlattığı parti içi mücadeleyle gündeme gelen Sarıgül’ün partinin temel görüşleriyle çelişen açıklamalar yaptığını belirten CHP İstanbul İl Örgütü, CHP’nin "kendisiyle hareket ettiği, bugün değil de 6 ay sonra kendisini desteklemeye başlayacaklara yer kalmayacağı" yönündeki söylemlerinin "göz boyama" ve "gerçeği çarpıtma" olarak değerlendirdi.

"CHP’yi AKP’lileştirmeye çalışanların başlattığı kampanyanın bilincindeyiz" denilen açıklamada, Sarıgül’ün parti içi mücadelesinin başarısızlıkla sonuçlanacağı iddia edildi. Açıklamada, "Biz İstanbul İl Örgütü, ilçe örgütleri yöneticileri olarak, CHP üyesi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü desteklemiyoruz, partimizin temel görüşleriyle bağdaşmayan açıklamalarını doğru bulmuyoruz. Hem partisine, hem de kendisine oy vererek belediye başkanı seçenlere karşı sorumluluklarını hatırlamaya çağırıyoruz" denildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:30:32
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 17:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?