24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP kurultayına iptal davası

Ankara - CHP üyeleri Bedri Baykam ve Ertuğrul Çepni, partinin 29-30 Ocak tarihlerinde yapılan olağanüstü kurultayının iptali ve sonuçlarının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması istemiyle dava açtılar.

CHP’nin 23-24 Ekim 2003 tarihindeki kurultayında genel başkanlığa aday olan Baykam ve Çepni’nin avukatı Tayyar Selçuk tarafından Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, kurultayın, çağrı aşamasından başlayarak yapılış biçiminin usule, ilgili yasalara, Anayasa’ya, hukukun temel ilkelerine ve demokrasi esaslarına aykırı olduğu savunuldu.

Parti genel merkezinin son olağanüstü kurultayda, delegelerin istekleri yanında hukuk ve demokrasi ilkelerini gözardı ettiği savunulan dilekçede, gündemin keyfi olarak ve genel merkez hakimiyetinin sağlanması amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Dilekçede, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun görev süreleri dolmadan ve seçim yapılmasını gerektirecek sayıda boşalma olmadan bu kurullara seçim yapılamayacağı ifade edilerek, "Disiplin kurulunun bazı kararlarını geçersiz kılmak, tabii hakimi değiştirmek, atanmış uysal, itaatkar YDK) üyeleri bulmak, kurultayın çağrılış amaçlarından birisi ve en önde gelenidir" denildi.

Dilekçede, kurultayın aldığı tüm kararların geçersizliğine ve iptaline karar verilmesi talep edildi.


AA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 17:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?