20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP lideri Baykal: Biz gömlek, ceket değiştirmedik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Biz gömlek değiştirmedik, ceket değiştirmedik. Atatürk'ün yolundayız. Geçmişte din istismarı yaptık diyorlardı, sanki şimdi yapmıyormuş gibi davranıyorlar" dedi.
Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Falez Bandı'nın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Baykal, AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdürdü. Baykal, AK Parti'nin belediye başkan adayı tercihlerine dikkati çekti. Baykal, "AKP ne yapıyor? Seçimin kendisi için garanti olduğu yerlerde Milli Görüşçü kişileri aday gösteriyor. Seçimin net olmadığı yerlerde de, o yörenin insanlarının bakışına uygun düşeceğini sandığı maketler koyuyor. 'Siz bizim özümüze oy vermezseniz' diye oltanın ucuna yem takıyor. Antalyalılar tuzağa düşmeyin, siz maketle gerçeği ayırırsınız. Biz gömlek, ceket değiştirmedik. Atatürk'ün yolundayız. Geçmişte din istismarı yaptık diyorlardı, sanki şimdi yapmıyormuş gibi davranıyorlar" diye konuştu.
Falez Bandı için "Burası sıradan bir pak alanı değil" diyen Baykal, şöyle devam etti:
"Tüm Antalya bundan kazanç sağlayacaktır. Antalya kendisine bakan, falezlerini kazanmış, bir büyük açılımı gerçekleştirmiştir."
CHP'nin yerel seçimlere güçlü girdiğini kaydeden Baykal, "Çıraklık ve kalfalık dönemini atlatmış iki başkanımız var. Yani Mimar Sinan olmaya doğru gidiyorlar. Bunu dışında idari birikimi olan Ertuğrul Dokuzoğlu ile Abdi Yavuz da bu ekibe dahil. Pırıl pırıl, hiçbir özel çıkarı olmayan insanlar. Uzaktan kumandalı belediyeciliğe aday değiller. Kendi kararlarını kendileri verecekler. Özel hesapla, rant paylaşımına ortak olarak gelmiyorlar. Yeni dönem Antalya belediyeciliği için bu ekibin iş başına gelmesini diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Falez Bandı ve park açılışı Deniz Baykal ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Dokuzoğlu ile Kepez Belediye Başkan Adayı Abdi Yavuz tarafından gerçekleştirildi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Deniz Baykal, çocuklarla yakından ilgilendi.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 19:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?