17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP lideri Baykal: Tehdit edildim

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisi veya kızı adına yurt dışında banka hesabı olmadığını belirterek, "bir hesap çıkarsa, gereğini yapmaya hazırım'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Baykal, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde CHP'ye yönelik bir kampanya başlatıldığını ifade ederek, "CHP'nin izlediği politikaların bazı çevreleri çok tedirgin ettiğini görüyoruz. Bu tedirginliğin bir anlamda bedelini ödetmek üzere, CHP'ye yönelik saldırılar sürdürülmektedir" dedi.

Saldırıların son zamanlarda bir başka boyut kazandığını kaydeden Baykal, ''aklı başında hiç kimsenin ciddiye almayacağı ve sıradan bir şantaj olarak değerlendireceği iddiaların bir gazetenin manşetine taşındığını'' söyledi.

"DIŞARDA HESABIM YOK"

Pentagon Özel Planlar Bürosu'nun yayınladığı iddia edilen raporda CHP'nin izlemeye, incelemeye alındığı ve ilgili mercilerin karar vermesi durumunda elde edilen bilgilerin kamuoyuna aktarılacağının ifade edildiğini anlatan Baykal, ayrıca, kızının İsviçre'deki banka hesabına 1,5 milyon dolar yatırıldığının da öne sürüldüğünü anımsattı.

Kendisinin ve ailesinin İsviçre'de ya da dünyanın herhangi bir yerindeki bir bankada hesabının bulunması durumunda, bunun gereğini yapmaya hazır olduğunu belirten Baykal, bu konunun araştırılması için yetkililere her türlü desteği vermeye de hazır olduğunu bildirdi.

Baykal, ''Böyle bir açıklama yapmak zorunda bırakılmış olmaktan dolayı büyük bir ıstırap duyuyorum. Üzülerek bu açıklamayı yapıyorum'' diye konuştu.

"SİYASİ YAŞAMI BİTİRECK ÖNEMLİ BELGELER" İDDİASI

Deniz Baykal, Irak Savaşı döneminde Pentagon'a bağlı olarak Özel Planlar Bürosu oluşturulduğunu ve bu büronun hem ABD'de hem de dünya kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açtığını ifade ederek, ''Bir yanıltma olabilir. O kuruluşun adı kullanılarak yapılmış olabilir. Bunun da ortaya çıkarılması lazım'' dedi.

Baykal, 28 Mart öncesinde, seçim gezisinde olduğu sırada, Özel Kalem Müdürü Nesrin Baytok'un, gönderilen imzasız bir mektup hakkında kendisine bilgi verdiğini söyledi.

Baykal, bu mektupta, ''kendisiyle ilgili siyasi yaşamını bitirebilecek çok önemli belgeler elde edildiğinin'' öne sürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

''Mektupta, '3 gün içerisinde Hürriyet gazetesine 'satılık laterna' diye bir ilan verin. O ilanda vereceğiniz telefon numarasıyla size ulaşacağız ve bu belgeyi iade edeceğiz' deniliyordu. Önce bu ilanı vermeyi ve emniyete de haber vererek gereğinin yapılmasını istemeyi düşündüm. Ancak sonra, seçim gündeminin gereksiz yere başka bir tartışmaya çekilmesi ihtimalini düşünerek, vazgeçtim. Bir süre sonra bu belgeler bütün Türkiye'de dağıtılmaya başlandı.''

"CHP'NİN 1 MİLYON OY KULLANDIĞI İDDİASI DOĞRU DEĞİL"

Deniz Baykal, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak partisine yönelik eleştirilere de değinerek, ilk gün yapılan yanlışların devam ettirildiği, CHP'nin 1 milyon oy kaybettiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.

Baykal, ''Bütün güçlüklere, tuzaklara, baskılara; yıldırma, iftira kampanyalarına rağmen, CHP'ye son seçimde sahip çıkmış vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çok büyük bir görev yapmışlardır'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, kendisiyle ilgili olanlara benzer iddiaları içeren belgelerin CHP'ye de ulaştığını, ancak bunları ciddiye almadıklarını belirten Baykal, bu belgeleri para karşılığı iletmek isteyenler bulunduğunu da söyledi.

''MEKTUP, ANKARA'DAN POSTALANDI''

Baykal, gönderilen imzasız mektubun Ankara'dan postalandığını açıkladı.

Baykal, ABD Büyükelçiliği'nin söz konusu iddialarla ilgili olarak bir açıklama yapıp yapmayacağına ilişkin soru üzerine de, ''O bizim sorunumuz değil. Adı geçen kuruluşun belgesidir ya da değildir. Bunu bilemem. Karartma söz konusu olabilir. Yanlış bilgi verilmek üzere planlanmış olabilir. Bunu bilemem. Benim için önemli olan, CHP'ye yönelik böyle bir kampanyanın ortaya atılmış olmasıdır'' yanıtını verdi.

Baykal, partisine yönelik kampanyanın ciddi ve sistemli bir şekilde sürdürüldüğünü ve zamanlamasının çok iyi düşünülerek hazırlandığını da ifade etti.

Baykal, kendisiyle ilgili iddialar karşısında dava açmak için avukatının gerekli çalışmaları başlattığını bildirdi.

Dünden Bugüne Tercüman Gazetesi, dünkü sayısında, Pentagon Özel Planlar Bürosu'nun yayınladığını iddia ettiği raporda, Baykal'ın kızı Aslı Baykal'ın İsviçre'deki hesabına para aktarıldığını öne sürmüştü.
ANKARA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 20:55:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?