17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP PM toplantısı: Baykal, muhalefete meydan okudu

 CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, muhalefete meydan okuyarak, "Kendine güvenen varsa gereğini yapar. Ama bağırarak, çağırarak bu iş olmaz" dedi.
CHP Parti Meclisi (PM), basına kapalı olarak devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, muhalif milletvekillerinin sözcüsü durumundaki CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay'ın 'olağanüstü kurultay' isteğine Baykal'dan sert yanıt geldi. Toplantının ilk bölümünde konuşan, daha sonra sözü PM üyelerine bırakan Baykal, eleştiriler üzerine yeniden bir konuşma yaptı. Başta Tobanbay olmak üzere muhalif milletvekillerinin yanısıra parti içi muhalefet gruplarını uyaran Baykal, genel merkez önünde eylem yapanlar arasında Kırıkkale Ülkü Ocakları 2. Başkanı'nın da yer aldığını söyledi. Partiye yönelik bir komplo olduğunun, bunun iyi anlaşılması gerektiğini savunan Baykal, 1977 yılında da Bülent Ecevit'e yönelik böyle bir kampanya başlatıldığını, işadamlarının gazetelere ilan verdiğini dile getirdi. İstenilen oyu alamamalarına karşın başarısızız da sayılamayacaklarını ifade eden Baykal, muhaliflere meydan okudu. Parti tüzüğünde kurultayın nasıl yapılacağının yazılı olduğunu vurgulayan Baykal, "Kendine güvenen varsa gereğini yapar. Ama bağırarak, çağırarak bu iş olmaz. Yapacak daha çok iş var" diye konuştu.
Kurultay isteyenlerin zaten 28 Mart için değil, 29 Mart için çalıştıklarını savunan Baykal, partinin bu kadar eleştirilmesinin de haksızlık olduğunu dile getirdi.
Tobanbay ise toplantıda yaptığı konuşmada, "CHP başarısız olmuştur. Bu çok açıktır. Bunun gereği yapılmalı. Genel başkan kurultayı toplamalı' demişti.
Yaklaşık 9 saattir devam eden toplantının ardından bir bildiri yayınlanacak. Bunun için 6 kişilik bir komisyon kuruldu.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2004 Pazartesi 20:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?