17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP Schwarzenegger`in filmlerinin Kaldırılmasını İstedi

CHP`li Atilla Başoğlu, ``Terminatör`` filmiyle dünya çapındaki ününü perçinleyen California Valisi Arnold Schwarzenegger`in filmlerinin, Türk televizyonlarında gösterimine son verilmesini istedi.

 CHP Adana milletvekili Atilla Başoğlu, 24 Nisanı ``Ermeni Soykırımını Anma Günü`` ilan eden Schwarzenegger ile ilgili olarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül`ün yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Önergesinde, terminatör valinin bu davranışıyla, Türk halkına ve ``ceddine`` hakaret ettiğini belirten Başoğlu, Schwarzenegger`in ``Ermeni Lobisi``nin etkisi altında kaldığını öne sürdü.

Konuyla ilgli Dışişleri Bakanlığı`nın çalışmalarının merak ettiğini ifade eden Başoğlu, Schwarzenegger`in İstanbul için ``Constantinople`` dediğini anımsatarak, ``Aktör, Türkiye`nin egemenlik haklarına saldırıda bulunmaktadır`` dedi.

Hükümetin, ``fiilin öncesi ve sonrası`` neler yaptığını açıklamasını isteyen Başoğlu, ``Anlaşmış olduğunuz lobi firmaları bu fiilin öncesinde ve sonrasında ne yapmışlardır`` sorusunu yöneltti.

Dışişleri Bakanlığı`nın diplomatik başarısızlığa uğradığını savunan Başoğlu, bakanlığın bu tür konularda ortaya koyduğu stratejsini yeniden gözden geçirmesini istedi.

Başta TRT olmak üzere, çok sayıda ulusal kanalda Schwarzenegger`in filmlerinin yayınlandığını anımsatan Başoğlu, ``Ceddimize iftira eden aktörü, Türk ekranlarında ve beyaz perdelerde görmeye devam edecek miyiz yoksa bir sınırlama getirilecek mi?`` diye sordu.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 16:52:10
Güncelleme :15 Mayıs 2004 Cumartesi 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?