19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP şokta: Grup toplantısı iptal edildi

İzmir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın kalp krizi sonucunda ani bir şekilde hayatını kaybetmesi, hemen hemen aynı saatlerde toplanan CHP Grubunda ’şok’ etkisi yaptı.
Bazı milletvekilleri gözyaşlarını tutamazken, CHP lideri Deniz Baykal, kürsüye yaklaşık 20 dakika geç çıktı ve başsağlığı dileyip grup toplantısının iptal edildiğini duyurdu.
CHP lideri Baykal’a haber makam odasında, grup toplantısına çıkarken iletildi. Bu haberi alan Baykal, bir süre grup odasında kaldı ve Piriştina hakkında ailesinden ve İzmir’deki partili ve doktorlardan bilgi aldı. Baykal yaklaşık 20 dakikalık bir gecikmeyle grup toplantısına girdi. Daha önce yapılan anons doğrultusunda Baykal’ın girişinde milletvekilleri ve misafirler alkışta bulunmadı. Baykal da daha önce olduğu gibi grup salonunda kendisine her zaman ayrılan koltuğa değil, doğrudan kürsüye geçti.
Üzgün olduğu gözlenen Baykal, sözlerine iki üzücü haberi vererek başlayacağını ifade etti ve dün Yenimalalle Belediye eski Başkanlarından CHP’li Abdurrahman Oğultürk’ün kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini, grup temsilcilerinin cenazede olduğunu, kısa bir süre önce de Piriştina’nın yine kalp krizi sonucu ani ölümünü öğrendiklerini söyledi.
Böyle bir ortamda grup toplantısının yapılamayacağını kaydeden Baykal, "Gerçekten çok büyük bir üzüntü içindeyiz. Bu acı olay hepimizi sarstı" ifadelerini kullandı.
İzmirliler’e, CHP’lilere ve Türkiye’ye başsağlığı dileyen Baykal, Piriştina’nın en verimli olduğu çağda hayatını kaybetmesinihn acısının uzun süre devam edeceğini belirtti. Baykal, konuşmasının ardından kürsüden indi ve salondan ayrıldı.
ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 14:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?