20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP 'Temel Reis'te kararlı

CHP, 28 Mart yerel seçimlerinde, lisans sahibi şirketin izin vermemesine karşın dünyaca ünlü çizgi film kahramanı 'Temel Reis'i kullanmaya devam edecek. Kampanyanın koordinatörlüğünü yapan CHP MYK Üyesi Bülent Tanla, "Biz aynı kahramanları kullanmıyoruz" dedi.
CHP'nin 28 Mart yerel seçim kampanyasında dünyaca ünlü Popeye (Temel Reis) çizgi filmini kullanmaya karar vermesi, parti ile lisans sahibi şirketi karşı karşıya getirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, "Yerinde bir girişim olduğu söylenebilir" şeklinde değerlendirdiği kampanyada, Temel Reis karakteri Baykal'a uyarlanarak 'Deniz Kaptan', çizgi filmin kötü kahramanı 'Kabasakal' ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a uyarlanarak eli tespihli 'Karasakal' tiplemesine dönüştürüldü. Bunun üzerine, çizgi filmin lisans sahibi King Features Syndicate Inc. ve Hearts Holdings Inc. isimli şirketler, Türkiye temsilcisi Gamma aracılığıyla, CHP'ye yazılı uyarıda bulunarak, Temel Reis'in itibarının zedelendiği ve politize edildiği gerekçesiyle kampanyaya derhal son verilmesi istediler. Gamma'dan yapılan açıklamada, kampanyanın devam etmesi halinde gerekli hukuki işlemlerin yapılacağını belirtilerek, "CHP'nin yerel seçim kampanyasında karakterlerin propaganda amaçlı motif olarak kullanmasına izin verilmeyecektir" denildi.

"MAHKEME YOLU AÇIK"
CHP, şirketin bu uyarısını dikkate almayarak tam bir 'Temel Reis' kararlılığı gösterdi. Yerel seçimlerde rakiplerini çizgi filmle geçmeyi planlayan CHP, kampanyaya devam kararı aldı.
İHA'ya konuşan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Bülent Tanla, "Biz aynı kahramanları kullanmıyoruz. Kampanya devam edecek" dedi. Lisans sahibi şirketin uyarısının hatırlatılması üzerine "Mahkeme yolu açık" ifadesini kullanan Tanla, çalışmaların devam ettiğini, son olarak da 'Karasakal'ın koyunu, sonra çıkar oyunu' adlı yeni bir film hazırlandığını söyledi. Kampanyanın üçüncü çalışması olan 'Karasakal'ın koyunu sonra çıkar oyunu' isimli filmde 'Kamu Yönetimi Reformu' işleniyor. Baykal'ın 'Deniz Kaptan, Erdoğan'ın 'Karasakal' karakteri ile gösterildiği çizgi filmde, Kamu Yönetimi Reformu, 'karakoyun altından çıkan kurt'a benzetiliyor.
HASAN ESEN ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 14:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?