18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP ve MHP'den son dalga yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasıyla ilgili, "Yine bilim adamları gözaltına alınıyor. Haklarında yalan-doğru bir takım iddialarla bilim adamları sindirilmektedir" dedi.

Ateş, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Kanal B Televizyonu'nu ziyaret etti. Kanal B Televizyonu Genel Müdürü Nahit Duru ile görüşen Ateş, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "'Bunlar terör örgütü değildir.

Türkiye'de bir terör vardır, bu terör de Adalet ve Kalkınma Partisi terörüdür" ifadesini kullanan Ateş, şunları söyledi:
"Bu terör de iktidar terörüdür. Bu, 29 Mart seçimlerinin rövanşıdır.

Seçimlerde halkı sindiremeyenler, şimdi Türkiye'nin bilim adamlarını, demokratik düşünce kuruluşlarını sindirmeye çalışıyorlar. AKP, bugüne kadar gerginlikten beslendi, Türkiye'yi kamplara bölerek, Türkiye'yi kutuplaştırarak kendisini ayakta tuttu. Bu aramalara Türkiye kamuoyunun topyekun tepki göstermesini bekliyoruz. Bugünlerin geçeceğine inanıyoruz. Yine bilim adamları gözaltına
alınıyor. Haklarında yalan-doğru bir takım iddialarla bilim adamları sindirilmektedir."

MHP’DEN 12. DALGA TEPKİSİ: HÜKÜMET YİNE SIKIŞTI

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, son göz altıları değerlendirirken, AKP iktidarını suçladı. Şandır, “ Ne hikmetse Hükümet ne zaman sıkışırsa, gündemi değiştirmek isterse, Ümraniye soruşturması kapsamında bir dalga başlamaktadır. Toplumun aklıyla, huzurluyla dalga geçer oldular” dedi.

Şandır, son gelişmeleri endişe izlediklerini belirterek, MHP’nin yargı bağımsızlığına ve sürecine saygı duyduğunu ancak, bu dalgalanmaların Türk milletinin kafasını karıştırdığını söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın bir eylem içerisinde olacağına ihtimal vermediğini söyleyen Şandır, “Sanki millet ve halkla dalga geçiliyor. Sayın Haberal’ın ve Kanal B’nin hukuk, demokrasi ve Cumhuriyet, laik demokrat karşıtı bir eylem içerisinde olacağını kabul etmiyorum. Haberal başarılı bir insandır. Millete hizmet etmiştir. Başarının ödüllendirilmesi yerine bu tür gelişime endişe vericidir” dedi.

-HÜKÜMET GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME ÇABASINDA-

Gündemde çok ciddi meseleler olduğuna dikkat çeken Şandır, Hükümeti gündemi değiştirmekle suçladı. Şandır şöyle dedi:

“Ne hikmetse Hükümet ne zaman sıkışırsa, gündemi değiştirmek isterse, Ümraniye soruşturması kapsamında bir dalga başlamaktadır. Toplumun aklıyla huzurluyla dalga geçer oldular. Öncelikle gündem Azerbaycan. Fırtınalar yaratan ve Türkiye için tarihi bir hata olacak olan Ermene Sınır Kapısı’nın açılması var gündemde. AKP Hükümeti’nin, kapalı kapılar arkasında kayıt altına alınmayan verdiği sözler ve attığı adımlar tartışılırken, yargının bu soruşturmada yeni bir dalga başlatmasını onaylamasını, tesadüf sıradan ve masum kabul etmek mümkün değildir.”
Gelişmeleri endişe ile izlediklerini kaydeden Şandır, “Bu yol yargı kurumuna, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk Milletine bir fayda getirmez. Onun için bu sürecin bir an önce bitirilmesini beklemekteyiz” diye konuştu.

AA-ANKA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 12:25:44
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 12:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HUZEYIN IP: 123.212.21.xxx Tarih : 14.04.2009 07:01:48

NEDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ CHP VE MHP LILER EGER O INSANLAR TURKIYE CUMHURIYETINDE HERHANGI BIR SUC ISLEMEMISLERSE SERBEST BIRAKILIRLAR ERGENEKON OPERASYONUNDA COKLARI GOZALTINA ALINDI SUCLU OLANLAR ICERI TIKILDI SUCSUZ OLANLAR SERBEST BIRAKILDI NEDEN YARGININ UZERINE BU KADAR GIDIYORSUNUZ DEVLET GOZALTINA ALDIYSA VARDIR BILDIGI SUCLARI YOKSA YINE ARANIZA DONERLER DERT ETMEYIN BAYKAL BIRILERI ICIN ONLARIN AVUKATIYIM DEMISTI BAYKALIN AVUKATI OLDUGU BAZI ISIMLER TURKIYE CUMHURIYETINE  NE TUR KOMPLOLAR HAZIRLAMIS HER BERABER GORDUK  SUCLU OLANLAR CEZALARINI CEKIYOR SUCSUZ OLANLARA KIMSE DOKUNMUYOR KENDINIZE GELIN TEMIZLENEN TURKIYE CUMHURIYETINE  TEMIZ DEVLETE SAYGI GOSTERIN