24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP yönetimine rüşvet suçlaması

Ankara - CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi Cafer Dursun, kurulun başkanı İsmet Çanakçı’nın, Mustafa Sarıgül’ün ihracının gerçekleşmesi durumunda "siyasette önünün açılacağını ve milletvekilliğinin garanti olduğunu" kendisine ilettiğini ancak, bu talebi reddettiğini ileri sürdü.

Dursun, CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Mersin Milletvekili Hüseyin Özcan ve Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal gibi "40 yıllık CHP’li olduğunu" söyleyerek sözlerine başlayan Dursun, böyle bir konu ile kamuoyunun karşısına geçtikleri için partisi adına büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Dursun rüşvet iddiasıyla ilgili olarak, "Bunu ispatlamaları gerekir. Bizzat rüşveti aldığını söyleyen arkadaşımız, bir gazete haberinde Genel Başkanı yalanlamaktadır. Sayın Genel Başkan, daha da etkili olsun diye, poşetin içinde yeşil dolarlardan söz edebilmektedir. Oysa söz konusu şahıs, ’hayır ben dolar demedim’ diyebilmektedir. Hatırlayın, önce çikolata kutusuydu, sonra poşet oldu. Önce dolardı, şimdi TL oldu. Yarın da Euro olacaktır." diye konuştu.

2 Ocak 2005 tarihinde YDK toplantısı öncesinde, kendisine Sarıgül dosyası ile ilgili Genel Başkanın görüşmek isteği iletildiğini ifade ederek, "Başkan, önümüzdeki dönemde ihracın gerçekleşmesi halinde siyasi olarak önümün açık olduğunu ve milletvekilliğimin garanti olduğunu ifade etmiştir. Ben bu teklifin, bir disiplin kurulu başkanına yakışmadığını ifade ettim." diye konuştu.

Cafer Dursun, "Yanınızda 3 ay önce partiden ihraç ettiğiniz milletvekilleri var. Bugün aynı dosya gelse yine o ihraç kararlarını verir miydiniz?" sorusu üzerine ise "O koşullarda bunu yaptık, bilemiyorum" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 13:49:50
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 13:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?