19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP zina konusunda çark etti

AKP'nin zinaya ceza getirme isteği kamuyonuda yaşanan tartışmalar üzerine 348 maddelik TCK tasarısının en dikkat çeken maddelerinden biri haline geldi. Ak Parti zinayla ilgili düzenleme isteğini ilk kez CHP heyetiyle yaptığı görüşmeler sırasında ifade etmişti.

Baykal önce tasarıya sıcak baktığını belirtmişti

Buluşma sırasında Baykal’ın zina ile ilgili düzenlemeye sıcak baktığı, hatta görüşmede ’’zina ile ilgili düzenleme kadın-erkek eşitliği temelinde yapılırsa, karşı çıkmayız" dediği belirtilmişti.

Ancak, o günden bugüne kendi içinde değerlendirme yapan CHP zina ile ilgili düzenlemeye karşı çıkma kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, yaptığı son açıklamada CHP’nin zinayla ilgili herhangi bir düzenlemeye kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

Koç: "Düzenleme kurula gelirse muhalete yaparız"

Koç, "AKP, böyle bir düzenlemeyi Genel Kurul’a getirirse muhlafet görevimizi yaparız" dedi. Zinayla ilgi böyle bir düzenlemenin kadın-erkek barışını bozacağını ifade eden Haluk Koç, "zinaya ilişkin bir düzenlemenin komisyonda gördüşülmesi, Genel Kurul’a indirilen tasarıda da yer almıyor. Eğer AKP Meclis Genel Kurulu’na böyle bir düzenleme getirirse muhalafet görevimizi yaparız" diye konuştu.

Sivil toplum örgütleri de tepkili

AKP’nin talebi ile gündeme gelen zinaya ceza tartışması, özellikle sivil toplum örgütlerinin tepkisine neden olmuştu. Hatta CHP’li bazı kadın milletvekillerinin de olaydan duydukları rahatsızlıkları parti yönetimine ilettikleri belirtiliyor.

İşte bu çerçevede AKP zinaya ceza konusunda ısrar ederse CHP düzenlemeye karşı çıkacak. Ancak bu tutumun tasarının tümü üzerindeki uzlaşmayı bozmayacağı kaydediliyor.

cnn türk-aa
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M. Duran Sönmez IP: 81.215.34.xxx Tarih : 1.09.2004 18:23:07
CHP Grup Başkan Vekili Halûk Koç, zinanın suç olmasının kadın/erkek barışını ve kadın erkek eşitliğini bozacağını söylemiş. Bu tür görüşleri başka söyleyenler de var. Sayın Koç'a sormak lâzım; kadın-erkek barışı ve eşitliğini 'zina' mı sağlıyor? Zina suç sayılmazsa zina yapan kadın ya da erkek veya karı-koca mahkemelerde kendilerini nasıl ve ne şekilde savunacaklar?