17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'de 15 milletvekili disipline sevkedildi

 Ankara - CHP Parti Meclisi (PM), Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Mersin mitingine katılan 15 milletvekilini kınama cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etti.

Genel Başkan Deniz Baykal, toplantıyı açış konuşmasında, iç ve dış güçlerin uzun bir süreden beri CHP üzerinde oyunlar oynadıklarını, partiyi yörüngesinden saptırmaya yönelik girişimlere CHP içinden bazı isimlerin de alet olduklarını savundu.

Genel Sekreter Önder Sav’ın 16 milletvekili ile ilgili MYK kararını okumasının ardından disipline sevkı istenen, aynı zamanda PM üyesi olan 5 milletvekili söz aldı.

Tekirdağ Milletvekili Erdoğan Kaplan, yaşamının 20 yılını Baykal’ın arkasından koşarak geçirdiğini anlatarak, vatandaşın gerekli değişim yapılmazsa CHP’ye bir daha oy vermeyeceğini savundu.

Dedesinin İstiklal Savaşı gazisi olduğunu anımsatarak ondan kalan madalyayı gösteren Kaplan, "Bu partinin kuruluş mürekkebinde dedemin de kanı var. Suçsuz yere bize bu cezayı veremezsiniz. Eğer verirseniz bu madalya sizi çarpar. Size 20 yıldır verdiğim emek ve hizmeti, alın terimi helal etmiyorum" diye konuştu.

Mersin milletvekili Hüseyin Özcan da mitinge katılarak parti suçu işlemediklerini belirterek, "Orada 40 bine yakın insan CHP’nin 6 oklu bayrağını salladı. Eğer bu suçsa biz suçluyuz" diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Hasan Aydın da Sarıgül ile ilgili rapordaki iddiaların doğru olmadığını ve sahte imzalar taşıyan düzmece belgelerin kanıt olarak gösterildiğini savundu. Aydın, Genel Başkan Baykal hakkında da pek çok iddia bulunduğunu öne sürerek, "Siz mahkemeler kurup suçluyorsunuz, ceza veriyorsunuz, ama sizin hakkınızda da pek çok iddia var" dedi.

Daha önce MYK’nın disipline sevkını istediği Feridun Ayvazoğlu hakkında ise işlem yapılmamasına karar verildi.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?