18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP'de çekişme skandala dönüştü

CHP’de Genel Başkan Deniz Baykal ile kendisine karşı çıkan muhalif milletvekilleri arasındaki kapışma skandal bir boyut kazandı. Baykal, dün Merkez Yönetim Kurulu toplantısında sürpriz bir açıklama yaparak, ‘isimleri bende mevcut’ dediği 4 CHP milletvekilinin kendisi olağanüstü suçlamalar içeren bir Pentagon belgesini ele geçirmek için Ankara’da bir otelde pazarlık yaptığını öne sürdü.

CHP’nin 3 Temmuz’daki olağanüstü kurultayında, adını vermediği bir CHP milletvekilini CİA’dan kendisi hakkında belge sipariş etmekle suçlayan Baykal, şok bir iddia daha dile getirdi. Baykal, şöyle dedi:

ANKARA’DAKİ BİR OTELDE GİZLİ BULUŞMA

4 milletvekili, kendileriyle bağlantı kuran bir avukat ile, Ankara’da bir otelde gizlice buluştular. Bu buluşmada, benim hakkımda Pentagon’un bir dairesi tarafından düzenlenmiş ve ‘benim adıma Dubai’de bir bankaya yatırılmış olan 40 milyon dolar karşılığı CHP’yi ABD’nin direktif ve çıkarları doğrultusunda yönetme sözü verdiğimi’ iddia eden bir belgeyi satın almak için pazarlık yaptılar. Ancak belgenin içeriğini görünce, 1 Mart tezkeresindeki ABD karşıtı tavrım nedeniyle inandırıcı olamayacağını düşünerek almaktan vazgeçtiler.

1 MİLYON DOLAR YATIRIP RÜŞVET ALDI DİYECEKLERDİ

Bunun üzerine bu milletvekilleri, aralarında 1 milyon dolar toplayarak, İsviçre’de benim adıma açılacak şifreli bir hesaba yatırıp çekerek, hakkımda rüşvet aldı suçlaması yapmayı tartıştılar. Ancak bu parayı benim adıma yatırırlarsa geri alamayacaklarını düşünerek bundan da vazgeçtiler. Bu milletvekillerinin kim olduğunu ben biliyorum.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 12:21:29
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?