17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'de 'gizli - saklı' kurultay

CHP’nin 12. Olağanüstü kurultayı bugün toplanıyor. Genel Başkan Deniz Baykal’ın olağanüstü kurultay girişiminde bulunan muhaliflere rest çekerek toplantıya çağırdığı kurultay, seyircisiz ve basına kapalı yapılacak.

Gergin geçmesi beklenen kurultayda, muhaliflerin durumu görüşülecek, Baykal güvenoyu isteyecek.

Kurultaylar partisi olarak da adlandırılan CHP, bir olağanüstü kurultay daha yapıyor. Deniz Baykal’ın, 30 muhalif milletvekiline rest çekerek, toplantıya çağırdığı 12. Olağanüstü kurultay toplanıyor. ‘muhaliflerin durumunun görüşülmesi’ ve ‘Baykal’a güvenoyu’ gündemi ile toplanacak olan kurultay öncesi partide hava gergin.

Baykal kurultayı ‘aile içi toplantı’ olarak görüyor

Baykal’ın, ‘aile içi toplantı’ olarak nitelediği kurultayda, hakim bulunmayacak sadece gözlemci olarak hükümet komiserinin görev yapması bekleniyor.

Partililere, halka ve basına kapalı olarak yapılacak kurultay için, 1249 kurultay delegesi ile 400 onur üyesi için giriş kartı hazırlandı. Onur üyelerinin konuşma hakkı var, ancak oy hakkı yok.

Kurultay şehir dışında bir otelde yapılacak

Şehir merkezinden 27 kilometre uzakta, havaalanı yolunda bir otelde toplanacak olan kurultayda güvenlik için 500 jandarma ile gençlik kollarından 350 partilinin görev yapacağı belirtiliyor.

Baykal’ın konuşmasında muhaliflere yönelik sert bir üslup kullanması bekleniyor. Ayrıca muhalefete dönük bir bildiri yayınlanması ve muhalifler konusunda karar vermek üzere parti meclisine yetki verilmesi de beklenen gelişmeler arasında.

Kurultayda, Baykal için güvenoylaması da yapılacak. Delegelerin tek tek ‘evet’ veya ‘hayır’ şeklinde görüş bildireceği belirtiliyor.

Muhaliflerin, sloganı ‘CHP’ye evet, Baykal’a hayır’

‘CHP’ye evet, Baykal’a hayır’ sloganını kullanan muhalifler, şehir merkezinden kurultayın yapılacağı yere kadar pek çok bilborda bu sloganın yer aldığı afişler astı. Muhalifler otel bahçesine de gazeteciler için çadır kuracaklarını söylediler.

Derviş ‘oy kullanmayın’ çağrısında bulundu

Genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Kemal Derviş ise, kurultayın küskünlükleri artıracağını belirterek, ‘oy kullanmayın’ çağrısında bulundu.
ANKARA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 14:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?