19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'de ihraç hazırlığı

CHP Parti Meclisi (PM), İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ve Ahmet Güryüz Ketenci ile Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay’ın, partiye zarar verdikleri gerekçesiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesini kararlaştırdı.

PM’nin dünkü toplantısında, MYK tarafından hazırlanan, ‘CHP’li olmanın sorumluluğu’ başlıklı rapor ele alındı. Rapor, yerel seçimler sonrasında olağanüstü kurultay isteyen parti içi muhalefete yönelik olarak hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MYK’nın 3 milletvekilinin disipline sevkedilmesine ilişkin önerisini PM’ye sundu. MYK’da öneriye karşı çıkan tek kişinin, İstanbul Milletvekili Bülent Tanla olduğu bildirildi. MYK raporunda, İstanbul Milletvekili Kemal Derviş ve ekibine yönelik ağır eleştiriler de yer aldı. Derviş ekibinin yaptıklarının, ‘Katmerli suç’ olduğu vurgulandı. Ancak MYK, bu kişilerin, disipline sevkine gerek görmedi.

PM üyesi Örsan Öymen, MYK’nın Derviş çelişkisine dikkat çekti. Öymen, ‘Raporda birileri suçlanıyor. Ancak hakkında disiplin işlemi yapılması istenenler başkaları’ dedi.

Bunun üzerine Baykal, MYK raporundaki bütün sorunları çözümleyemeyeceklerine dikkat çekti. PM’de bir savunma yapan Aydın, ‘Benim yakamdan CHP rozetini kimse çıkartamaz. Partiden atılsam da Meclis’te CHP sıralarında oturmaya devam ederim’ diye konuştu.

Baykal, ‘Kimseyi feda etmeyelim. Ama partiyi korumak zorundayız. Arkadaşlar, davranışlarıyla durumlarını kanıtlarlarsa tekrar aramıza dönerler’ dedi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 09:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?