24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP’de Rumsfeld tartışması

CHP’li Gürsoy, ABD Savunma Bakanı Rumsfeld’le fotoğraf çektiren arkadaşı Kurtulmuşoğlu’na ‘Senin o adamla ne işin var’ diye çıkıştı.

Kurtulmuşoğlu ise kendini ‘Yan yana gelince ‘çekindik’ işte’ diye savundu.

TBMM Demokrasi Komitesi üyesi olarak ABD’ye yaptıkları ziyarette yaptığı açıklama ve Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’le çektirdiği fotoğraf, CHP Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu’nun başına dert oldu. Kurtulmuşoğlu, bazı milletvekili arkadaşlarının sitemine uğradı. ABD dönüşü ilk kez önceki gün Meclis kulisine gelen Kurtulmuşoğlu, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ile Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen’den tepki gördü. Gürsoy, kuliste masasına oturan Kurtulmuşoğlu’na Hürriyet muhabirinin yanında ‘Senin o adamla ne işin var. Onunla birlikte resim çektirilir mi, seni kınıyorum’ dedi.

Kurtulmuşoğlu bu sitem karşısında ne yapacağını şaşırırken bu kez de Sefa Sirmen, ‘Sen o lafları gerçekten söyledin mi?’ diye sordu. Kurtulmuşoğlu’nun görüştükleri ABD’li yetkililere, ‘ABD’li dostlarımız merak etmesin. Biz Baykal’ı yakında indirip yerine parti yönetimine biz geleceğiz’ demiş ve bu sözleri de geziyi takip eden gazeteciler tarafından haber yapılmıştı. Bu eleştiriler karşısında ne diyeceğini bilemeyen Kurtulmuşoğlu, ‘Yan yana gelince fotoğraf çekindik işte. Öyle özellikle resim çektirelim demedik’ dedi. Baykal’la ilgili sözleri için ise Kurtulmuşoğlu, ‘Öylesine bir laf işte, ağzımdan çıktı’ diye konuştu.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 15:56:28
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 16:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?