18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP'de seçim maratonu tartışmalarla başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimler maratonu tartışmalarla başladı.

CHP Mersin İl örgütüne mensup bir grup partili, Genel Merkez’e gelerek, bugün partiye katılması beklenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı istemedikledini söyledi. Ancak partilileler, Genel Sekreter Önder Sav’dan olumlu cevap alamadı.

Dün gece Mersin’den 5 otobüsle yola çıkan yaklaşık 200 partili, sabah erken saatlerinde CHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Uzun süre kendilerini dinleyecek bir yetkili bulamayan partililer, uzun uğraşlardan sonra Genel Sekreter Önder Sav ile görüşebildi.

CHP toplantı salonunu dolduran partililer, Macit Özcan’ı istemediklerini belirterek alkışlı protesto yaptı. Toplantı salonunda bulunan yazı tahtasına, ’’İthal başkan istemiyoruz. Şaibeli başkan istemiyoruz. Macit Özcan’ı istemiyoruz. CHP ve Baykal şahsına hakaret eden adam istemiyoruz. Kapılarımızı böyle şahsiyetlere kapalı" yazan partililer, daha sonra Sav ile görüşmeye başladı.

Görüşmenin görüntülenmesini istemeyen Sav, basın mensuplarının dışarıya çıkartılmasını istedi. Edinilen bigilere göre, Sav’a bu yöndeki isteklerini ileten partililer, olumlu cevap alamadı. Konunun Parti Meclisi (PM) gündemine taşınacağını söyleyen Sav’a bazı partileler tepki gösterdi.

"Ata'nın partisini bitirdiniz"

Bir partili, "Atatürk’ün partisini bitirdiniz" diye bağırdı. Ağladığı gözlenen partiliyi diğer partililer sakinleştirmeye çalıştı.
İHA’ya açıklama yapan büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından Ahmet Arslan, Özcan’ın bugün partiye katılacağı ve ardından da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterileceği haberini aldıklarını ifade ederek, bu durumu protesto etmek için il ve ilçe örgütüne mensup partililerin Genel Merkez’e gelme gereği duyduklarını kaydetti.

Özcan’ın daha önce başka partilerde görev yaptığını vurgulayan Arslan, böyle bir adayı istemedikleri söyledi. Genel Başkan Deniz Baykal’ın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini iddia eden Arslan, bu yanlış bilgilendirmeyi düzelteceklerini ifade etti.

Başka bir partili de artık herşeyin ortada olduğunu belirterek, "Herşey bitmiş durumda. Macit Özcan aday gösterilecek. Fakat bu emeğe saygısızlık demek. Başka birşey diyemiyorum" diye konuştu. "Bu parti benim partim. Benim babamın partisi, bemin çocuğumun partisi. CHP kimsenin tekelinde değil. Bunu genel başkan da bilsin, genel sekreter de bilsin" diyen partili, Özcan’ın DSP’den YTP’ye geçtiğini, şimdi de CHP’ye geçeceğini söyledi.

Başka bir partili de Özcan’ın AK Parti’ye gitmek istediğini ancak AK Parti tarafından kabul edilmediğini ileri sürdü.
Öte yandan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek’ten partililere destek geldi. Özyürek, "Ben bu katılımı uygun bulmuyorum. Mersin bizim parti olarak birinci çıktığımız bir yer. Çok değerli partililer var orada. Ben onlardan birinin aday gösterilmesini istiyorum" diye konuştu.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2003 Salı 15:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?