24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'CHP'den AKP'ye geçen vekile 281 milyar' iddiası

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, AKP’ye geçen eski CHP Milletvekili Atilla Başoğlu’nun "huzur karşılığı geçtim" sözlerini anımsatarak, "Saynı Başoğlu 281 milyarlık bir huzur karşılığı geçmiştir" dedi. Anadol, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in seçimde mevzuat değişikliği önerisini reddetti.

Kemal Anadol parlamentoda düzenlediği CHP’den AKP’ye geçen Atilla Başoğlu’nun durumunu anlattı.

Anadolu, Başoğlu’nunz sahibi bulunduğu şirketin 1.6 trilyonluk vergiye tabi gelirini devletten gizlediği ortaya çıkmışken, Başoğlu’nun transfer olduğunu ve bu transferden bir ay sonra Vergi Uzlaşma Komisyonu’nun 600 milyarlık vergi ve ceza borcunu 319 milyar liraya indirdiğini anlattı. Anadol, böylece Başoğlu’nun 281 milyar lira kazanç sağlamış olduğunu söyledi.

Anadol, Başoğlu’nun "AKP’ye huzur karşılığı geçtim" sözlerini anımsatarak, "Anlaşılıyor ki Sayın Başoğlu, 281 milyar liralık huzur duyacağı bir ortam sağlandığı için transfer olmuş. Tencere-kapak misali. Tam bir uyum ve huzur içinde çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

"BAKAN ÇİÇEK GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR"

Anadol, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in, seçim mevzuatındaki değişiklikler için uzlaşma komisyonunu toplama çağrısını "gündem değiştirme" olarak değerlendirdi.

İki grubun bulunduğu bir Meclis’te uzlaşma komisyonuna gerek olmadığını dile getiren Anadol, "Neyi uzlaşacağız. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi haklarını sağlayan düzenlemeyi çıkarırken uzlaşma komisyonu mu toplandı?" diye sordu.

Anadol, aldı-verdi olaylarına, kirli transfer söylentilerine açıklık getirmeden böyle tartışmaları gündeme getirmenin açıkça kaytarmak olduğunu iddia etti.

"İKTİDARIN SON KULLANMA TARİHİ BİTMİŞTİR"

Anadol, Maliye Bakanı Unakıtan’ın, "Sosyal güvenlik kuruluşlarından alınan emekli aylıklarına bakıldığında açlık ve yoksulluk sınırının altında hiç bir emekli bulunmamaktadır" şeklindeki sözlerine de tepki gösterirken şöyle dedi:

"Eğer sayın Maliye Bakanı bu sözlerini inanarak söylediği bu iktidarın son kullanma tarihi bitmiştir. Eğer bu sözler milyonlarca emekliye halüsinasyon göstermek için söylendiyse bu milletin bu sözlere karnı toktur. Çünkü AKP’nin dar gelirliden değil, hortumcudan taraf olduğu artık ortaya çıkmıştır."

Anadol, iktidarın emeklilere TÜFE farklarını ödememesini de eleştirirken, hükümetin emeklilerin teker teker dava açmasını beklediğinin anlaşıldığını dile getirdi. 200 bine yakın emeklinin 1 Ocak 2000 tarihinden itibaren hak ettikleri TÜFE farklarını alamadan vefat etmesinin de konunun dramatik yanı olduğunu söyleyen . Anadol, "Bırakın siyasi tartışmaları bir kenara, hükümeti eğer Allah’tan korkuyorsa emeklilerin hak ettiği bu paraları ödemeye çağırıyoruz" dedi.


ANKA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 13:30:26
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 13:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?