19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'den AKP'ye transfer

CHP`den istifa eden iki milletvekili AKP`ye geçti. İki milletvekilinin AKP`ye geçmesiyle AKP`nin Meclis`teki sandalye sayısı 369`a ulaştı.

CHP`den geçen hafta istifa eden Adana Milletvekili Atille Başoğlu ile Edirne Milletvekili Necdet Budak, AKP`ye geçti. AKP Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından iki milletvekiline AKP rozeti taktı. Erdoğan ``Hayırlı olsun. Bu birlikteliğimizi Allah bozmasın`` dedi.

Başoğlu ile Budak`ın CHP`den istifa etmesiyle CHP`nin Meclis`teki sandalye sayısı 171 olmuştu. İki milletvekilinin AKP`ye geçmesi ile birlikte Meclis`teki bağımsız milletvekili sayısı sayısı 6 oldu, AKP`nin sandalye sayısı ise 369`a ulaştı. Meclis`te DYP`nin ise 4 milletvekili bulunuyor.

'HIZLI KEMALİST'İN BAŞ DÖNDÜREN DÖNÜŞÜ 

Bugün AKP’ye katılan Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, geçtiğimiz Cuma günü partisinden istifa ederken CHP’nin geleceğe dair vizyonu olmadığı görüşünü savunmuştu.
CHP milletvekili olarak geçirdiği bu 1.5 senede inanılmaz düş kırıklıkları yaşadığını anlatan Başoğlu, şunları söylemişti:
’’Atatürk’ün partisinde, (Bırakın şu pis Kemalist’i) ifadeleriyle karşılaşmak, 5 oklu posterleri görmek ve bu eylemler içerisinde bulunanların siyasi faaliyetlerine rahatlıkla devam ettiklerini müşahede etmek, benim için ilk düş kırıklığı olmuştur. Yaptığımız çalışmaların parti yönetimi tarafından, çalışma şevkini kıracak biçimde, gerekçesiz, yahut gülünesi gerekçelerle engellenmesi beni şaşırtmıştır."
     
ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 12:27:48
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 23:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?