19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'den Arınç'a olağanüstü toplantı tepkisi

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Haluk Koç, Arınç’ın, Meclis’i 26 eylülde olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından bir basın toplantısı düzenledi.

’’Sayın Başbakan, Verheugen’e Meclis’in pazar günü toplanarak TCK’yı yasalaştırılacağını söyledi. Siyaseten ve hukuken çirkin bir yaklaşım. Bu Meclis’in Başkanı Arınç mı Erdoğan mı?” diyen Anadol, “Başkan’ın CHP’nin önergesini yok saymaya hukuken ve siyaseten hakkı yoktur’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Anadol, Arınç’ın CHP ve AKP milletvekillerinin ayrı ayrı yaptığı olağanüstü toplantı başvurularını birlikte işleme koyma konusunda grup başkanvekillerini toplantıya çağırarak bir girişimde bulunabileceğini söyledi.

Mutabakat sürüyor

TCK tasarısı konusundaki mutabakatın ise sürdüğünü söyleyen Anadol, “AKP yetkilileri ve komisyon başkanı da bu mutabakatın devam ettiğini söyledi. Değişen birşey yok. Tekriri müzakere söz konusu olamaz. TCK’nın iki maddesi ve tümü oylanır ve iş biter” dedi.

Koç’tan Başbakan’a ‘kriz imalatçısı’ eleştirisi

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç da, zina tartışmalarıyla ilgili olarak, ’’bir kriz çıkardılar ve sonra, ‘krizi çözdü’ hesabına yattılar. Bu krizi kim, niye çıkardı? Başbakan iki gün öncesine kadar zinanın suç sayılmasına ilişkin defalarca açıklamalar yaptı. Sonra da Brüksel’de TCK’yı bu haliyle geçireceğini söyledi. Başbakan bir kriz imalatcısı ve uzmanıdır. Kendi bozup kendi yapmaktadır” dedi.
ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 16:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?