18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP'den Erdoğan'a 'karton kaplan' yakıştırması

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP paranoyası içinde olduğunu söyleyerek, "80 yılda CHP ne karton kahramanlar gördü. Başbakan CHP'yi görmeli ve CHP'yle uğraşanların akıbetini iyi irdelemeli" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Koç, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde vatandaşları azarlar gibi konuştuğunu ifade etti. Koç, ürünü kar altında kalmış ve yardım isteyen bir çiftçiye Başbakan'ın 'ekininizi karın altından çıkaracak ben değilim ya', geçim sıkıntısı çeken bir memura, 'İş bulmuşsun çalış', özel sektörden aldığı malın parasını veremeyen vatandaşa, 'Eee kardeşim ben mi aldım malını. Niye benden istiyorsun', işsizlikten sokağa döküleceklerini söyleyen işçilere, 'Nereye dökülürse dökülsünler' benzeri sözler kullandığını ve karşılıklar verdiğini söyleyen Koç, bu tarz ifadelerin bir Başbakana yakışmadığını söyledi.
Koç, 'kabadayılık', 'racon kesme' gibi tarzlarla Başbakanlık yapılamayacağını kaydederek, şöyle dedi: "Sen kimin Başbakanısın. Milletin mi yoksa Türkiye'nin üzerinde çıkarları olan ve kısa vadede bunları gerçekleştirmek isteyenlerin mi? Sen kimin maşasısın. Bazen dayatmacı, bazen din tüccarı bazen sahte laik. Sen kimsin".
Koç, ülkeyi yönettiğini zannedenlerin rüyalarında bile CHP ile uğraştıklarını belirterek, "80 yılda CHP ne karton kahramanlar gördü. Başbakan CHP'yi daha iyi irdelemeli ve CHP ile uğraşanların akıbetlerini de görmeli. Türkiye zor bir dönem yaşıyor. Türkiye'ye bu iktidar eliyle bir elbise giydirmeye çalışıyorlar ancak Türkiye bu emperyalist elbiseyi giymeyecek kadar bilinçlidir" diye konuştu.
ANKARA -İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2004 Cuma 14:53:00
Güncelleme :5 Mart 2004 Cuma 19:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?