17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'den Erdoğan'a kitap sürprizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kökü bereketsizler' diyerek eleştirdiği Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) arasındaki kavga sürüyor.
Başbakan Erdoğan aleyhinde dava açmaya hazırlanan CHP, olayı yargıya taşımadan önce AK Parti'ye 'kitap' sürprizi yaptı. CHP, Erdoğan ve AKP yönetimine 'Kökeni Ulusal Direnişe Dayanan Bir Devrim Partisi' adını taşıyan bir kitap gönderdi. AK Parti ile CHP arasındaki 'bereketsiz kök' kavgası yeni bir boyuta taşındı. CHP'yi 'Bunların kökü bereketsiz. Cumhuriyetçiliği de tabelada' diyerek eleştiren Başbakan Erdoğan, anamuhalefetin dava manevrasından önce kitap sürprizi ile karşılaştı. CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Başbakan Erdoğan'a ve AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine, CHP'nin kökenini anlatan bir kitap gönderdi. Şerafettin Turan tarafından kaleme alınan kitap, 'Kökeni Ulusal Direnişe Dayanan Bir Devrim Partisi' adını taşıyor. Tüseş Yayınları'ndan çıkan kitabın kapağında da Atatürk'ün ve İsmet İnönü'nün fotoğrafları yer alıyor. Kitap, CHP'nin Müdafai Hukuk döneminden bugünlere kadar olan tarihsel gelişimini anlatıyor. Partinin altı okunun, ilkelerinin ve programının detaylı bir şekilde gözler önüne serildiği kitapta, CHP'nin resmen 9 Eylül 1923'te kurulduğu, kökeninin ise 4-11 Eylül 1919 tarihindeki Sivas Kongresi'ne dayandığı vurgulandı. Kitabın sonunda, 'CHP 6 ilkeye bağlı olmanın yanında evrensel, sosyal demokrasinin, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barış, emeğin yüceliği, hukukun üstünlüğü, dengeli kalkınma, gönenç, doğanın ve çevrenin korunması, çoğulcu ve katılımcı demokrasi değerlerine ve insan haklarına dayanan çağdaş, demokratik sol bir kuruluş olarak Türk siyaset yaşamındaki yerini almış ve yeniden yapılandırma sürecini sürdürmektedir" denildi.
AKP ile CHP'yi karşı karşıya getiren 'kök' gerginliğine Başbakan Erdoğan'ın, partisinin Bolu mitinginde yaptığı konuma neden olmuştu. Erdoğan, CHP'yi şu sözlerle eleştirmişti: "İstanbul susuzdu, kimden almıştım belediyeyi biliyor musunuz? Bu CHP zihniyetinden. CHP dediğiniz zaman akla susuzluk gelir de onun için. Çünkü bunların kökü bereketsiz. Şimdi tek büründükleri şey, yatıyorlar kalkıyorlar 'Eğer bu seçim kaybolursa Türkiye elden gitti' yok yok, Türkiye zaten 3 Kasım'da sahibini buldu. Türkiye bu ülkeyi bu hale getireni tasfiye etti. Millet tasfiye etti, bu kararı millet verdi. Ama bunların milletin kararına da saygısı yok. 28 Mart'ta bir yeni karar daha verecek. Ben buna inanıyorum. 1.5 yılda bu iktidar ne yaptı ne yapmadı bunu göreceğiz. Milletimiz, inanıyorum ki 3 Kasım'da verdiğinin daha fazlasını verecek. Bunu halkımın gözünden okuyorum".
DEVLET ARIK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 10:57:14
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 11:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?