19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'den Erdoğan'ın maaş zammı açıklamasına tepki

Koç, AKP Hükümeti döneminde de memurların yüzünün gülmediğini söyledi. Ekonomide pembe tablolar çizilirken, iş memura geldiğinde hükümetin tablonun pembe olduğunu söylemekten vazgeçtiğini kaydeden Koç, ülkede kesimler arasındaki gelir dağılımı farklılığının uçurumlaştığını, AB ülkelerinin hiçbirinde böyle bir çarpıklık bulunmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın bu gerçeği görmeyenlerin başında geldiğini savunan Koç, "Başbakan televizyonda aslan kesilerek (Sen) diye hitap ederek şunları söylüyor. (Sen ne hakla yüzde 160 zam istiyorsun) diye adeta kükrüyor. İçerde azarlayıcı bir üslup, içerde kaplan, dışarıda kuzu bir Başbakan. Ben ona, rahle-i tedrisinden geçtiği hocasının tabiri ile seslenmek istiyorum, (Seni gidi seni Recep Bey). Milli Görüş gömleğini çıkartmışsın, altından çok renkli bir IMF gömleği çıkmış, sen bu gömleği onurla taşıdığını bu çıkışlarınla belgeliyorsun" diye konuştu

Batık bankaların devlete faturasının 37 milyar dolar olduğunun yetkili ağızlar tarafından açıklandığını belirten Koç, "Tahsil et Recep Bey bu parayı... Yüreğin, cesaretin, gücün varsa bir çıkar ilişkin yoksa tahsil et bu 55 katrilyonu, 15 katrilyonu memurlara ver. Bırak kuru lafı" dedi.

Görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda memur sendikalarının yapacağı tüm haklı eylemlere destek vereceklerini bildiren Koç, Başbakan Erdoğan’a yönelik sözleriyle CHP adına eleştiri hakkını kullandığını da belirterek sözlerini tamamladı.
tnn net
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 13:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?