19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'den Gül'e sınırlardaki haksız muamele için soru önergesi

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’e, "ABD’nin, ülke sınırlarına girişte vatandaşlarımıza uygulayacağı parmak izi alma ve fotoğraf çekme uygulamalarında ısrarcı olması durumunda bizim ülke sınırlarımıza giriş yapmak isteyen ABD vatandaşlarına da ’karşılıklılık’ ilkesi gereğince aynı muamele yapılacak mıdır?" diye sordu.

Kılıç, bugün TBMM Başkanlığı’na, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün cevaplaması isteğiyle bir soru önergesi verdi. Önergesinde, "Amerika Birleşik Devletleri Yurtiçi Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre vize uygulanan ülkelerden ABD topraklarına giriş yapacak herkesten parmak izi ve fotoğraf alınarak, bu insanlar adeta fişlenmektedirler. Türk vatandaşları da bu gruba dahil edilmektedir. Daha şimdiden Brezilya, ABD’nin kendi vatandaşlarına yapacağı bu uygulamanın aynısını keandi ülkelerini ziyaret edecek olan ABD vatandaşlarına uygulayacaklarıın açıklamıştır" ifadelerini yer verdi ve şu soruları sordu:

"Vatandaşlarımıza karşı yapılan bu uygulamalarla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri nezdinde gerekli girişimler yapılmış mıdır? ABD’nin, ülke sınırlarına girişte vatandaşlarımıza uygulayacağı parmak izi alma ve fotoğraf çekme uygulamalarında ısrarcı olması durumunda bizim ülke sınırlarımıza giriş yapmak isteyen ABD vatandaşlarına da ’karşılıklılık’ ilkesi gereğince aynı muamele yapılacak mıdır?".

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 12:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?