18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP’den hükümet’e İncirlik tepkisi

CHP, İncirlik kararnamesini imzaya açan hükümetin bu konuda TBMM’ye bilgi vermemesine sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Ne yükümlülükler üstlenildi, riskler nelerdir? ABD, Türkiye’nin hangi beklentilerini karşılamıştır? Dışişleri Komisyonu’na bilgi verilmelidir" diye konuştu.

Öymen ve CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç dün düzenledikleri basın toplantısında İncirlik üssünün kullanılmasına ilişkin kararnameyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

ABD ile mutabakata varıldığını basından okuduklarını vurgulayan Öymen, ’’TBMM, bu kadar önemli bir konuda, stratejik menfaatlarımız açısından son derece önemli olan konuda haberleri basından alıyor. Amerikan Kongresi hükümetten bilgi isteseydi vermemezlik edilmesi düşünülebilir miydi? Dışişleri Komisyonu’na bilgi verilmelidir’’ dedi.

’’Lojistik merkez olarak kullanma talebinin boyutları nedir, ne yükümlülükler üstlenilmiştir, riskler nelerdir, ’öldürücü olmayan bazı silahlar’ ne demek’’ diye soran Öymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

’’Hükümetin amacını öğrenmek istiyoruz. Ana muhalefet olarak hiçbir şey bilmiyoruz. ABD bir şey istemiş ve yerine getirilmiş. Ya sizin istedikleriniz neler, onları ABD yerine getirdi mi?’’

Öymen, Polonya parlamentosunun Ermeni soykırım savlarıyla ilgili karar aldığını vurgularken de bu süreçte kendilerinin haberdar edilmemesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Koç da ’’Hükümet kendi çalıp kendi oynuyor. Muhalefete, TBMM’ye bilgi vermiyor. Biz kuşku duyuyoruz. Dışişleri Bakanı hemen bugün parlamentoya gelip bilgi vermelidir. Nedir bu lojistik destek? Gidip Dışişleri Bakanlığı arşivlerini mi basayım?’’ açıklamasını yaptı.


..
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 09:28:29
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?