18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP'den Madımak Oteli'nin müze olması önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, Sivas Madımak Oteli'nin "Barış, Kültür ve Sanat Müzesi" yapılmasına ilişkin yasa teklifi ile ilgili olarak, "İnsanların yakıldığı bir mekanın kebap salonu olarak kullanılması, insanlığa karşı başka bir insanlık ayıbını simgelemektedir" dedi.

Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa teklifinin ardından TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Şimşek, teklifin, otelin müzeye dönüştürülmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yetki verilmesini öngördüğünü söyledi.

"Yapılan hain saldırının üzerinden 12 yıl geçtiğini geriye dönüp bakıldığında bu olayla ilgili, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için kayda değer bir gelişme sağlanamadığını" bildiren Şimşek, Nazi Almanyası'nda 6 milyon insanın Yahudi olmalarından dolayı imha edilmelerinin sadece anılmakla kalmadığını, ırkçılığa ve şiddete karşı insan haklarını savunmak için toplama kamplarının derslerde okutulduğunu belirtti.

Şimşek, "Sivas'ta saldırının gerçekleştirildiği Madımak Oteli, yapılan tadilat sonrasında otel ve kebap salonu olarak kullanılmaktadır. Bir insanlık ayıbının yaşandığı, insanların yakıldığı bir mekanın kebap salonu olarak kullanılması, insanlığa karşı başka bir insanlık ayıbını simgelemektedir. Otelin müzeye dönüştürülmesi, Sivas Kongresi'nin düzenlendiği, Anadolu aydınlanmasının kenti, Aşık Veysel'in, Pir Sultan Abdal'ın kenti Sivas'ın ve Sivas halkının bu vahşetle anılmasını önleyecek ve vicdanları rahatlatacaktır" dedi.
AA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 22:02:27
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 22:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?