20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP'den tezekli basın toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik 12 milyar dolarlık bir yatırımdan söz ettiğini belirterek, buna benzer açıklamaları geçmişte de duyduklarını söyledi. 

Öymen, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşların durumunun perişan olduğunu, bahsedilen bu yatırımların gerçekçi olmadığını savundu. Öymen, "Bu kaynağı nereden bulacaksınız? Bütçenizde kaynak var mı?" diye sordu.

AK Parti iktidarında, Güneydoğu'ya devletin elinin uzanmadığını ileri süren Öymen, bütün sınavlarda Hakkarili öğrencilerin sonuncu olmasının tesadüf olmadığını belirtti.

Onur Öymen, devletin, Doğu ve Güneydoğu'ya ciddiyetle el atmasını beklediklerini belirterek, teşviklerin yeterli olmadığını, devletin doğrudan yatırım yapması gerektiğini vurguladı.

Burada yaşayan vatandaşların sıkıntılarını bilen, çare arayanın bulunmadığını savunan Öymen, ülkenin her tarafındaki vatandaşlara hizmet götürmenin vicdan borçları olduğunu kaydetti.

Toplantıya katılan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de yanında getirdiği tezekleri göstererek, "Bilinçsiz, kültürsüz bir gençlik yetiştirmenin resmidir" dedi.

Öğüt, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sıkıntılara işaret ederek, vatandaşların ilkel koşullarda yaşadığını, işsizlik ve yoksulluğun had safhada, eğitimin ise "Sıfır" noktasında olduğunu ileri sürdü.

AA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 13:09:57
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 13:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?