20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP'den Unakıtan'a 'dokonulmazlık' çağrısı

Anadol, bugün Konya Milletvekili Atilla Kart ile birlikte TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Hükümetin ve AK Parti'nin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile dokunulmazlık konusunu unutturmaya ve kamuoyu gündeminden çıkarmaya çalıştığını iddia eden Anadol, AK Parti iktidarı döneminde 80 yıllık Cumhuriyet tarihine bir ilkin daha geçtiğini bunun da 'sahte fatura düzenleyen', 'hayali ihracat yapan' bir kişinin Maliye Bakanı olmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Maliye Bakanı Unakıtan'ın 'sahte fatura kullanmak' ve 'hayali ihracat yapmak'la suçlandığını ve bu yöndeki fezlekesinin TBMM Başkanlığı'na hem savcılık hem de Adalet Bakanlığı tarafından 'bekletilerek' gönderildiğini kaydeden Anadol, Unakıtan'ın kendi hakkında fezlekesinin Meclis'e gelmesi halinde dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyeceği sözlerini de hatırlattı ve biran önce dokunulmazlığının kaldırılması isteminde bulunması gerekliliğine işaret etti.
Unakıtan'ın da aralarında bulunduğu 'hayali ihracat' ve 'sahte fatura' ile ilgili 7 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, bunların 4 tanesinin Suudi Arabistanlı diğer ikisinin ise Orhan Aslıtürk ve Muammer Ciğer olduğunu belirten Anadol, "Sayın Kemal Unakıtan'ın Meclis'e gelip dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesini bekliyoruz" dedi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise konuşmasında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın da içinde bulunduğu 'sahte fatura' ve 'hayali ihracat' ile ilgili Hazine'nin 5-6 trilyona yakın zarara uğratıldığını belirterek, Orhan Aslıtürk ve Muammer Ciğer'in bu sahtecilik işinde 91 hayali ihracat şirketinin bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Kart, Unakıtan'ın vergi barışından da yararlanamayacağını belirterek, suçlamanın 'hem sahte fatura düzenleme' hem de 'bilerek sahte fatura kullanma' suçlamasıyla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM Başkanı ile ilgili suçlamalarına Arınç'ın verdiği cevapların hatırlatılması üzerine Arınç'ın Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in makalesini uygun bulup bulmadığı görüşünü açıklamasını isteyerek karşılık verdi.
ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2004 Çarşamba 15:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?