19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'den Van Valisi'ne: Haddini bil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Genel Başkan Deniz Baykal`ı Van olayını "sansasyonel hale getirmekle" suçlayan Vali Hikmet Tan için "Anamuhalefet CHP`nin Genel Başkanı`na cevap vermeye çalışacağına işine baksın, haddini bilsin" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal`ı ve CHP`yi olayı "sansasyonel hale getirmekle" suçlayan Van Valisi Hikmet Tan`a sert tepki gösterdi.

Vali Tan`ın ``haddini aştığını`` ileri süren Erdem, şöyle dedi:

``Vali siyaset adamı gibi cevap vereceğine görevini yapsın. Van`da olaylar birbirini izliyor. Uyuşturucu kaçakçılarını kurtarmak isteyenlerin baskın sırasında, Emniyet biriminin sessiz kalmasının, teslim olmasının hesabını veremeyenlerin konuşmaya hakkı yoktur. Hele hele Vali`nin anamuhalefet partisi muhatabı gibi cevap vermeye hiç hakkı yoktur. Van Valisi AKP iktidarının sözcüsü gibi davranmak yerine, devletin otoritesini sağlamak için üzerine düşeni yapmalıdır.``

BAYKAL: ZIRT PIRT KONUŞMA


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal Van Valisi Hikmet Tan’ı eleştirerek, "Sen çıkıp zırt pırt ne konuşuyorsun. Söyle bakanına, başkanına onlar konuşsun" dedi.

 
CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Baykal, partililerle bir süre sohbet etti. Van’da meydana gelen konuşmalara değinen Baykal, "Bir eroin kaçakçısı malla birlikte karakoldan elini kolunu sallayarak gidiyor. 3 gün sonra pazarlık yapılıyor. Ardından çıt kırıldım bir suç isnat ederek babası tutuklanıyor. Suçu da polise aktif mukavemet. Sen karakol bas, polise yumruk at, tekme at, eroin kaçakçısı oğlunu eroinle birlikte kaçır, sonra 30 milyar kefaletle serbest kal. Bu babayı ilk arayan da çocuklarımızın eğitimi emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanı. Arıyor ’Geçmiş olsun’ diyor. ’Kimin yanında diyor?’ Vali’nin yanında. Babanın yanında kim var peki? Van Emniyet Müdürü. İşte size Türkiye hukuk devleti. Saldırıyı düzenleyen dışarıda, eroin ortada yok. Böyle bir manzara var ortada" diye konuştu.


Konuşmanın ardından bir basın mensubunca Baykal’a, Van Valisi Hikmet Tan’ın, Van Kültür Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi’ndeki "Dağlar ve Vadiler" konulu sempozyum sırasında yaptığı "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Van’ın ticari, ekonomik ve kültürel hayatına darbe vuruyor" açıklaması hatırlatıldı. Soruya sinirlenen Baykal, "Bir Vali’nin böyle bir tablo içinde söylememesi gereken sözler. Benim muhatabım Vali değil. Vali benim işim değil. Niye bu vali zırt pırt konuşuyor da İçişleri Bakanı susuyor" diye konuştu. Baykal sözlerine şöyle devam etti:


"İçişleri Bakanı konuşsun. Vali, bakanına Başbakana söylesin onlar konuşsun. CHP orada çok büyük bir görev yaptı. Van’ın ticaret ve ekonomik hayatına zarar verdiğimi söylemek çok tehlikeli sözler. Çok tehlikeli bir söz, yakışıksız bir söz. Bu sözün resmi temsilci tarafından söylenmiş olması, içinde bulunmuş olduğumuz durumun ne olduğunu ortaya koyuyor. Ben de tam bunu anlatmaya çalışıyordum. Bu sözle suçüstü yakalandılar."

ANKARA - ANTALYA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 00:16:09
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 00:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdinç Erol IP: 222.152.163.xxx Tarih : 11.08.2004 01:25:11
Merhaba, Baykal'ın yersiz çıkışları da vardır hatta diğer partilerden çok fazladır lakin bu konuda ve tren kazası konusunda Sayın Baykal çok yerli bir tutum sergilemiştir. Ulaştırma Bakanının istifa etmemesi bir ayıptır. Van'daki olaylar ise Afganistan'da bile hoş karşılanmayacak bir durum ve büyük bir ayıp. Hükümet oy kaybetmekte olduğunun farkına varmalı bence onlarda eski hükümetleri aratmaz olmaya başladılar gibi.