17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'li 'küskünler' DSP yolunda

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın belediye başkan adayı listesine almadığı 'küskünler', DSP'nin yolunu tuttu.
Baykal tarafından aday gösterilmeyen üç aday adayı, rotasını DSP'ye çevirdi. DSP lideri Bülent Ecevit, CHP'nin kapı önüne koyduğu kişilerin adaylıklarını kesinleştirdi. CHP'nin, DSP'li belediye başkanlarını transfer etmesine karşın DSP de boş durmadı. CHP'den belediye başkanı aday adayı olan ancak, yönetim tarafından aday gösterilmeyen isimler, DSP'nin gözdesi haline geldi. CHP, eski DSP'lilerden İzmir'de Ahmet Piriştina, Mersin'de Macit Özcan, Ardahan'da Teoman Güngör, Bolu'da Yüksel Ceylan, Kilis'te Ekrem Çetin ve Zonguldak'ta da İsmail Eşref ile seçime girmeye hazırlanırken, DSP de CHP'li aday adayları ile seçim kazanma planları yapıyor.
Geçen hafta belediye başkan adaylarını açıklayan DSP, Ordu'da Seyit Torun'u aday olarak ilan etmişti. Torun'un ismi CHP Ordu Örgütü'nün Genel Merkez'i basması ile öne çıkmıştı. CHP Genel Merkezi'ni basarak Ordu'dan Seyit Torun'un aday gösterilmesini isteyen partililer, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'den "Madem adayınıza bu kadar güveniyorsunuz" yolunuza bağımsız devam edin" cevabını almıştı. Ordu İl Yönetimi, parti baskınından bir gün sonra da fesh edilmişti. CHP'den aday adayı olan ancak parti yönetimi tarafından tercih edilmeyen Seyit Torun, teklif üzerine DSP'den aday oldu. CHP'yi antidemokratik olmakla suçlayan Torun, eski CHP örgütünün kendisine her türlü desteği vereceğini belirterek, "Arkamda tüm Ordu halkı var. Benim amacım onurlu bir mücadele vererek seçimleri almak ve Ordu'nun kırılan gururunu onarmaktır. Seçimleri kazanacağımdan hiçbir tereddütüm yok" dedi.
CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan ancak kendisinin değil de Sefa Sirmen'in aday gösterilmesi üzerine DSP'nin yolunu tutan ikinci isim Prof. Dr. Ahmet Ercan oldu. DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Masum Türker'in teklifini değerlendiren Ercan adaylığına ilişkin, "CHP beni iki kez çağırdı ancak görev vermedi. Kimseye kırgın değilim. DSP öneride bulundu. Beni önerenlere müteşekkirim. Herkes istediği gömleği giymekte serbesttir, buna hakkı vardır" dedi. CHP'li diğer bir küskün de İzmir Aliağa Belediye Başkanı Süleyman Akbıyıkoğlu oldu. Partisi CHP'den istifa ederek DSP'den belediye başkan adayı olan Akbıyıkoğlu, ilçede sosyal demokrat idarenin sona ereceği endişesiyle DSP'ye geçtiğini söyledi.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2004 Çarşamba 16:34:58
Güncelleme :25 Şubat 2004 Çarşamba 17:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?