19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'li meclis üyesi bacağından vuruldu

 Özata Şirketler Grubu sahibi ve Şişli Belediyesi'nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyesi Bayram Özata, Şişli'deki dershane binasının çıkışında, kimliği belirsiz bir kişi tarafından bacağından kurşunlandı. Aldığı 3 kurşunla yaralanarak hastaneye kaldırılan Özata'nın yakınları, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.
Olay, Şişli Kocamansur Sokak No:64'te saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Dershane binasından evine gitmek üzere ayrılan Özata'nın yanına yaklaşan ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, tabancasını iş adamına doğrultup 3 el ateşledi. Saldırgan, olaydan sonra kayıplara karışırken, sağ bacağından 2, sol bacağından da 1 kurşun yarası alarak, kanlar içinde yere yığılan Özata, çevreden yetişenler tarafından, kendi otomobiliyle Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Özata, daha sonra ambulansla Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.
Amerikan Hastanesi'ne getirilen Özata'nın yakınları, görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı. Özata'nın yakınlarıyla basın mensupları arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.
Saldırının, Özata Tur, Atasay Dershanesi, Ata Kimya ve Ata Dış Ticaret şirketlerinden oluşan Özata Şirketler Grubu sahibi Bayram Özata'dan haraç isteyen bir çete tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, olaydan sonra geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2004 Perşembe 01:05:00
Güncelleme :12 Şubat 2004 Perşembe 01:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?