19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'li muhaliflerden Baykal'a 'Diktatör' eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçimlerde başarısız olduğunu savunan muhaliflerin 8 saat süren toplantısında, Genel Başkan Deniz Baykal eleştirildi. Baykal'ın dünkü parti grubunda yaptığı konuşmada muhalif milletvekillerini disiplin cezası ile tehdit etmesi, "Diktatörler gidecekleri zaman sertleşir" sözüyle değerlendirildi.
Belediye İş Sendikası Genel Merkezi'nde Meclis içi ve Meclis dışı muhalefet temsilcilerinin katıldığı ve saat 11.00'de başlayan toplantı, yaklaşık 8 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, toplantıda, seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için yapılması gerekenler ele alındı. Bunun için önce 'Kurultay Düzenleme Teknik Komitesi' adında bir ekip kurulması kararlaştırıldı. 7'si Meclis içi, 7'si de Meclis dışı muhaliflerden olmak üzere toplam 14 kişiden oluşacak komite, olağanüstü kurultaya gidilmesi için çalışma yapacak. Toplantıda, tüzük değişikliği de gündeme geldi. 29. ve 30. Olağan kurultaylarda yapılan değişiklikleri antidemokratik bulan muhalifler, kurultayı toplamaları halinde genel başkan seçimine geçilmeden önce tüzüğü değiştirecekler. Bunun için tüzüğe, '2001 ve 2003 kurultaylarında yapılan tüzük değişikliğinin iptal edilmesi' maddesinin eklenmesini kararlaştırıldı. Toplantıda delegelerden ne zaman imza toplanacağı da gündeme geldi. Bu konuda bazı fikir ayrıklarına karşın Haziran ayının ortasında imza toplamaya başlanılması karara bağlandı. Partinin kurultaya gitmesi halinde genel başkanlık için kimin destekleneceği konusunda da değerlendirmeler yapıldı. Tüm muhalifler, "Önce kurultayı toplayacak çoğunluğa ulaşalım. Ardından delegeler bir isim üzerinde uzlaşsın" görüşünde birleştiler.
Toplantıda yapılan konuşmalar Genel Başkan Baykal kıyasıya eleştirildi. Baykal'ın dünkü parti grubunda yaptığı konuşmada muhalif milletvekillerini disiplin cezası ile tehdit etmesi, "Diktatörler gidecekleri zaman sertleşir" sözüyle değerlendirildi.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 21:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?