18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP’li muhaliflerden kurultaya iptal girişimi

Ankara - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü destekleyen muhalif grup, CHP 13. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için girişimde bulunacak.

CHP İstanbul Milletvekili Hasan Aydın, Deniz Baykal’ın yeniden seçilmesiyle sonuçlanan kurultayda, hukuka ve parti tüzüğüne aykırılıklar yaşandığını savundu. Aydın, genel başkanlık seçiminin yapıldığı ilk gün çalışmalarının tamamlanmasının ardından, parti merkez organları için yapılacak seçimlerde çarşaf liste uygulanmasını isteyen önergenin oylanarak reddedilmesinin, "tartışmasız bir şekilde hukuka aykırı olduğunu" söyledi.

Bunun dışında, "Baykal’ın sataşmalarına" yanıt vermek isteyen diğer Genel Başkan Adayı Sarıgül’ün konuşturulmadığını, kurultay salonuna sahte kartlarla girildiğinin belirlendiğini ifade eden Aydın, "Bu kurultay CHP’ye yakışmadı. Bu ülkede hukukun en başta gelen savunucularından olan CHP’nin kurultayında, hukuk ayaklar altına alındı" dedi.

Edinilen bilgiye göre, aralarında eski milletvekili Sabri Ergül’ün de bulunduğu bir grup hukukçu, yasal süresi içinde iptal başvurusunda bulunmak üzere çalışmaya başladı.

Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı da Kurultay’ın partiyi yaraladığını, değişim ve umut sağlamadığını ifade etti.

Gazalcı, "Bu kurultay, bir kez daha yaşattı ki bu tüzük demokratik değildir. Yönetimin ilk işi, bu tüzüğü değiştirmek, hiç olmazsa son değişiklikleri eski biçimine getirmek için hazırlık yapmak olmalıdır. Yeni yönetim artık Yüksek Disiplin Kurulu’nu çalıştırmamalıdır. Hiç kimse de bu partiden ayrılmamalıdır" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 14:29:55
Güncelleme :31 Ocak 2005 Pazartesi 14:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?