19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'li muhaliflerden ortak bildiri hazırlığı

Yerel seçimlerin ardından fırtınanın dinmediği CHP'de olağanüstü kurultay isteyen parti içi muhalefet grupları çarşamba günü ortak bir bildiri ile yayınlamayı planlıyor.


Yerel seçimlerin ardından suların durulmadığı CHP'de parti içi muhalefet boş durmuyor. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından geçen 20 gün içinde sürekli toplantılar düzenleyen muhalefet, parçalı görüntüden kurtulmak için de çalışmalar yaptı. Anadolu Hareketi öncülüğünde biraraya gelen muhalif gruplar, CHP yönetimine karşı güçbirliği oluşturuyor.

Anadolu Hareketi üyeleri 13 Nisan Salı günü, olağanüstü kurultay isteyen ve bu doğrultuda bildiri yayınlayan 9 muhalif milletvekili ile biraraya geldi. CHP Hatay Milletvekili Züheyir Amber, Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, Amasya Milletvekili Mustafa Sayar, Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, İzmir Milletvekili Hakkı Akalın, İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, Sivas Milletvekili Nurettin Sözen, Mersin Milletvekili Ersoy Bulut ve Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun katıldığı toplantıda Genel Başkan Deniz Baykal ve parti yönetimine karşı ortak hareket edilmesi kararlaştırıldı.

Bir gün sonra da Anadolu Hareketi, milletvekilleri dışındaki muhalifler ile biraraya geldi. Eski Genel Sekreterler Adnan Keskin ve Ertuğrul Günay'ın yanısıra Parti Meclisi (PM) eski üyesi Erol Tuncer ve bazı delegelerin de katıldığı toplantıda en azından tüzük kurultayının toplanması konusunda görüş birliğine varıldı. Bunun için de delegelerden imza toplamayı kararlaştıran muhalifler, çalışmalarına başladı.

Yapılan bu toplatılar doğrultusunda hafta içi İzmir delegeleri biraraya geldi. Delegeler, hem tüzük kurultayı hem de olağanüstü kurultay için imza vermeyi kabul ettiler. Son olarak bugün de İstanbul delegeleri biraraya gelecek. Delege toplantıları ile en azından tüzük kurultayı için gerekli olan 260 imzayı toplamaya çalışan muhalifler, çarşamba günü ortak bir bildiri yayınlamayı planlıyor. Baykal'ın 'Bize 6 milyon kişi oy verdi. Onlar 69 kişi' sözlerine de bu yolla cevap vermeyi uman muhalifler, olağanüstü kurultay toplanmasını isteyecek.

 
Öte yandan, Kemal Derviş'in istifası muhalif cephede memnuniyetle karşılandı. "Baykal'ın kalesinin taşları tek tek düşüyor" yorumunu yapan Anadolu Hareketi, Derviş'in kendileri ile çalışmak istemesi halinde seve seve kabul edileceklerini sonucuna varıldı. Zaten bütün muhaliflerin birleşmesinden yana olduklarını ifade eden Anadolu Hareketi, "Derviş, Deniz Beyi için kayıp bizim için artı. Derviş bize güç verir. Tabiki beraber oluruz. Ama liderlik mücadelesine girerse karşısında bizi bulur" dedi.

HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 17:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?