20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

CHP'li Öktem Meclis Kürsüsü'nde ağzını bantladı

CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem, Kamu Yönetim Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğü Genel Kurul'da ilginç bir eylem gerçekleştirdi.
Öktem, tasarının 28. maddesi görüşülürken kürsüye geldi ve kısa bir konuşma yaptı. Öktem konuşmasında, "Ya biz beceremiyoruz ya siz laf anlamayı bilmiyorsunuz. Dolayısıyla bugüne kadarki tüm uygulamalarınızla halkın beklentilerine ters davranışlari içindesiniz ve bütün konuşmaları keserek kürsü özgürlüğümü de kısıtlamaya çalışıyorsunuz. Sayın Başbakan Kıbrıs konusunda da basına sansür uyguladı. Anlaşılıyor ki, halkı bir taraftan açlığa mahkum edip özgürlüklerini kısıtlama gibi bir yol seçeceksiniz. Bir taraftan da ulusal çıkarlarımız adına da basına sansür uygulamaya çalışıyorsunuz. Bu da yetmezmiş gibi burada CHP'lileri de konuşturmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu anlamda sizi protesto etmek için şu andan itibaren konuşmama hakkımı kullanıyorum. Siz ağzımıza kilit vurmak istiyorsunuz. Bunu da halka göstermek için ben ağzıma kilit vuruyorum" dedi.
Buna AK Parti'liler tepki gösterdiler. Ancak Öktem, yanında getiridği bantla ağzını kürsüde bantladı. CHP'liler ise Öktem'i şov yapmakla suçladılar ve kürsüden inmesini istediler.
Ancak TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un da ısrarlarına rağmen kürsüde kaldı. Yakut, kürsünün konuşmak isteyen milletvekillerine açık olduğunu söyledi. Bu arada bazı AK Parti'liler Öktem'e tepki göstermeyi sürdürdüler. Ancak Öktem ısrarla ağzı bantlı kürsüde kaldı. Ardından da TBMM Başkanvekili Yakut oturuma on dakika ara verdiğini duyurdu.
Ara verilmesiyle CHP sıralarından CHP'li miletvekilleri, Öktem'in yanına geldi. CHP'li Bayram Meral, Öktem'in ağzından bandı çıkardı. İlginç bir eylem Genel Kurul'da böyle sona erdi.
ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 15:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?