19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

CHP'li Öymen'den hükümete tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hükümetin Annan Planı'nı imzalanmasının üzerinden 18 gün geçmesine rağmen Parlamento'ya ulaştırmadığını, hatta bu planın tamamının KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın elinde bile olmadığını söyledi.


Parlamento'da bir basın toplantısı düzenleyen Öymen, Annan Planı'nın imzalanmasının üzerinden 18 günlük bir zaman geçtiğini, ancak hükümetin bunu TBMM'ye ve milletvekillerine göndermediğini söyledi. "Bizdeki bilgiler doğruysa bu plannın tamamı KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş'ın elinde bile yoktur. 18 gün geçmesine rağmen plan elimizde yok" diyen Öymen, planda ayrıntı gibi gözüken bir çok noktanın, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin, KKTC'nin Kıbrıslı Türkler'in aleyhine olacağını savundu.


Hükümeti, plan konusunda, parlamentoyu ve insanları bilgilendirmemekle suçlayan Öymen, baskıcı bir propaganda ile insanların doğru karar vermelerinni engellendiğini savundu.
Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın Kıbrıs ile ilgili yaptıkları açıklamalarda 'yaralayıcı', 'incitici' bir üslup kullandığını da kaydeden Öymen, Kıbrıs'ın 10 milyon 400 bin 370 dolar karşılığında 46 bin ton portakal ihraç ettiğini, Kıbrıs'ın yıllık ihracatının, başta AB ülkeleri olmak üzere 50 milyar dolar olduğunu kaydetti.

ALİ ULURASBA - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 17:57:25
Güncelleme :19 Nisan 2004 Pazartesi 18:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?