18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP’li Sirmen’den tüzük kurultayı çağrısı

Ankara - CHP’li Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, parti yönetimine "parti içi barışı sağlaması ve derhal olağanüstü kurultayı toplayıp tüzük değişikliğini gerçekleştirmesi" çağrısında bulundu.

Sirmen, kurultayın şeffaflıktan, özgürlükten uzak, baskı altında gerçekleştiğini, dolayısıyla "demokratik ve geçerli olmadığını" ileri sürdü. Kurultayda ortaya çıkan görüntüleri kınadığını ifade eden Sirmen, "Tek sorumlu yönetimdir" dedi.

PM listesinin de "Küçük olsun benim olsun, muhalefet olmasın, tartışma olmasın" anlayışıyla hazırlandığını ileri süren Sirmen, CHP yönetimine "parti içi barışı sağlaması, partiyi halka açması ve derhal tüzük değişikliğini gerçekleştirmesi" çağrısında bulundu. Sirmen, "Tüzük değişmediği sürece bundan sonra yapılacak kurultaylardan da farklı sonuç çıkmaz" dedi.

Sirmen, partiden kopmalar olabileceğini ancak kendisinin değişim adına sonuna kadar mücadeleden yana olduğunu dile getirdi. Sirmen, İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli’nin CHP’nin vakfa dönüştürülmesi önerisine ise katılmasının mümkün olmadığını söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 18:05:44
Güncelleme :3 Şubat 2005 Perşembe 00:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?