17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'li Topuz: Erdoğan yavaş yavaş alkol içme yolunda

CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Başbakan Erdoğan'ın 50. yaş gününde 'patronlara' içki ikram ettiğini belirterek, Erdoğan'ın, yavaş yavaş alkol içme yolunda olduğunu söyledi.
Parlamento'da bir basın toplantısı düzenleyen Topuz, "Sayın Başbakan dün 50 yaşını doldurmuş, büyük patronlarla beraber yaşgünü pastasını kesmiş. Ben de buradan Sayın Başbakan'ın yaşgününü kutluyorum, daha nice yaş günleri diliyorum kendisine. Orada Sayın Başbakan misafirlerine bir büyük bir jest yapmış. Galiba boş kadehleri kaldırmak yerine içki servisi de yapılmış misafirlerine. İçki de ikram etmiş. Doğrusu Sayın Başbakan'ın giderek değişmekte olduğunu görüyoruz. Ümit ediyorum ki bu değişim bütün alanlarda da kendisini kanıtlayacak örneklerle dolar. Bir müddet sonra Türkiye'de içki sarfiyatının satışının biraz artmış olduğunu görürseniz Sayın Başbakan'ın bu açılımda etkisi olabilir diye düşünüyorum. Kendisi içmemiş bildiğime göre. Tabii bu birden bire içilmez. Yavaş yavaş ve o yolda olduğunu görüyorum" dedi.
Topuz, açıklamalarında, Motorlu Taşıt Vergisi Kanunu'nun 3. maddesini Anayasa'ya aykırılık gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini ve iptalini isteyeceklerini söyledi. Topuz, verginin halktan adaletli biçimde toplanmasının ekonominin esası olduğunu ifade etti.
Hükümetin bir ekonomik politikası bulunmadığını iddia eden ve bu yüzden de vergi alabileceği insanlardan vergi aldığını, ancak bir çok zenginden vergi alınmadığını kaydeden Topuz, bunun da Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) adı altında halkın sırtına yüklendiğine işaret etti.
Türkiye'de vergi toplamada büyük sıkıntıların bulunduğuna işaret eden Topuz, ÖTV'nin de hükümetler tarafından istismar edildiğini ve kolay vergi yolu olarak görüldüğünü söyledi. "Verginin adaletli olması esastır" diyen Topuz, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerektiğinin altını çizdi.
ALİ ULURASBA - ANKAR (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 16:13:00
Güncelleme :27 Şubat 2004 Cuma 19:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?