23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

CHP’li Ülkü, başını meclis kürsüsüne vurdu

Ankara - CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü, tüm başvurularına karşın dokunulmazlığının kaldırılmamasına tepki göstererek, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında başını kürsüye vurdu.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Yenilenebilir Enerji Kaynakları Yasa Tasarısı’nın 7’nci maddesi üzerinde söz alan CHP’li Ülkü, madde hakkında konuştuktan sonra, "Şimdi de dokunulmazlık konusunda bir şeyler söylemek istiyorum" dedi.

Aliağa Belediye Başkanlığı sırasında belediye araçlarına ihalesiz akaryakıt aldığı iddiasıyla hakkında fezleke düzenlendiğini anımsatan Ülkü, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na ve Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’na başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını ifade etti.

Ülkü, "Şimdi de Yüce Heyetinize başvuruyorum" diyerek eğildi ve Genel Kurul’daki konuşma kürsüsüne iki kez başıyla vurdu.

Tüm arkadaşlarının yargılanarak beraat ettiğini bildiren Ülkü, "Ben de yargılanmak ve aklanmak istiyorum. Bunun için gerekli her yere başvurdum, sonuç alamadım. Yargılanma hakkım elimden alınıyor. Artık çaresiz kaldım ve bu yönteme başvurdum" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 01:04:19
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 01:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HENİFE İZMİRLİ IP: 193.140.158.xxx Tarih : 11.05.2005 13:01:47
YALAN KONUŞTUĞU ORTADAKİ CEZAYI HEMEN BULDU DOKUNULMAZLIKLA UĞRAŞACAĞINA İSTİFA ETSİN DAHA İYİ EĞER KENDİSİN BİR YARGILANMA SÜRECİ VARSA İŞLER GİDER VE CEZASINI ALIR NE İŞİ VAR DOKUNULMAZLIKLA FALA FİLAN MEMLEKET İŞLERİYLE UĞAŞIN EFENDİLER...............