17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

CHP'nin seçim afişi: Baykal Temel Reis, Erdoğan Kabasakal

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim propagandasında kullanılacak karikatür serisinde kendisinin Temel Reis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabasakal, demokrasinin de Safinaz olarak gösterilmesini "Yerinde bir girişim olduğu söylenebilir" sözüyle değerlendirdi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Bülent Tanla öncülüğünde devam eden propaganda çalışmalarında ünlü Temel Reis çizgi filmini andıran bir karikatür dizisi yer alıyor. Gazetelere verilecek ilanlarda kullanılması öngörülen çalışma, CHP lideri Deniz Baykal'a sunuldu. Baykal'ın beğendiği çalışma, gelecek haftalarda kullanılmaya başlanacak. Karikatür serisinde 1.5 yıllık AK Parti Hükümeti dönemindeki iktidar-muhalefet arasında tartışma konusu olan çeşitli olaylar anlatılacak. CHP'nin kendini başarılı bulduğu söylemlerini ön plana çıkarılacağı karikatürlerde ağırlıklı olarak dış politika konuları ele alınacak. CHP, 2003 yılı başındaki Irak tezkeresi ve son günlerdeki Kıbrıs tartışmalarıyla ilgili haklılığını bu şekilde ortaya koymaya çalışacak. Karikatürlerde Baykal-Temel Reis, Erdoğan-Kabasakal, demokrasi-Safinaz olarak anlatılacak.

"YERİNDE BİR GİRİŞİM OLDUĞU SÖYLENEBİLİR"
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük'ü kabulünde konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Baykal, siyasetin mizahi yönü de olduğunu, bu nedenle seçim çalışmalarında insanların ilgisini çeken çizgi film kahramanlarından yararlanılabileceğini söyledi. Yapılan çalışmayı henüz ayrıntılı olarak görmediğini belirten Baykal, "Yerinde bir girişim olduğu söylenebilir" dedi. Çizgi filmlerde olumlu ve olumsuz tipler olduğunu, bu tiplerin karşılıklı ilişkilerinde zeka, savaş, iyilik-kötülük gibi olguları anlattığını belirten Baykal, çizgi filmlerin insanların ilgisini çektiğini, bu nedenle böyle bir çalışma içinde olunduğunu ifade etti.
Öte yandan, Baykal, bir gazetecinin "Murat Karayalçın yarın Ankara Büyükşehir Belediyesi için sol ittifaktan adaylığını açıklıyor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu "Çay mı içersiniz, kahve mi? Ne içersiniz?" sorusuyla yanıtladı.
HASAN ESEN - ANKARA(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 17:23:12
Güncelleme :19 Şubat 2004 Perşembe 17:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?