18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

CHP'nin 'YSK umudu' da söndü

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ''24 Şubat 2004 Salı günü saat 17.00'den sonra verilen aday listelerinin il ve ilçe seçim kurullarınca işleme konulmayacağı'' yönünde oybirliğiyle ilke kararı aldı. Karardan habersiz YSK'ya müracaat eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) talebi yarın görüşülerek karara bağlanacak.
YSK Başkanı Cengiz Erdoğan, bugün yapılan ve yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından alınan kararları, yaptığı yazılı açıklamayla
duyurdu. Açıklamada, "Kuruma yapılan başvurulardan, gerek 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 12. maddesinde, gerekse 28 Mart 2004 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde uygulanacak Seçim Takvimi'nde, 24 Şubat 2004 Salı günü saat 17.00'ye kadar verilmesi gereken aday listelerinin bazı seçim kurullarına bu saatten sonra verildiği ve belirtilen konuda bazı tereddütler oluştuğu anlaşılarak, 25 Şubat 2004 yapılan toplantıda, Kurulumuzca, 24 Şubat 2004 Salı günü saat 17.00'den sonra verilen aday listelerinin il ve ilçe seçim kurullarınca işleme konulmayacağına oybirliği ile karar verilmiştir'' denildi.
YSK'nın aldığı bu ilke kararının Eskişehir adaylarının evraklarını zamanında İl Seçim Kurulu'na vermeyen CHP'yi de kapsayacağı belirtildi.
Toplantıdan çıkan YSK üyesi Yücel Irmak, "Saat 17.00'den sonra yapılacak itirazları kabul etmeme kararı aldık" derken, kararla ilgili konuşan bir YSK üyesi ise, "Kurulun aldığı karar ortada. Bugün 'hayır' dediğine yarın 'evet' diyemez" diye konuştu.
Alınan karardan habersiz CHP yönetimi de Eskişehir adaylarına ilişkin YSK'ya başvurdu. Genel Merkez Genel Müdürü Zeki Erkal YSK'ya gelerek İl Seçim Kurulu'nun aldığı ret kararına ilişkin itiraz etti. Erkal'a başvurusunda, CHP Eskişehir İl Başkanı Seyit Ali Uslu ile Merkez İlçe Başkanı Vedat Celal Alp de eşlik etti. Uslu'nun rahatsızlığına ilişkin sağlık raporu ile İl Seçim Kurulu'nun ret kararını getiren ve bunların Yazı İşleri'ne veren Erkal, çıkışta, YSK'nın kararının hatırlatılması üzerine, "Karardan haberimiz yok. Kurulun kararıdır. Saygı duyarız" açıklamasında bulundu. Erkal, bundan sonra yapacak bir şeyleri olmadığını sözlerine ekledi.
CHP'nin başvurusunun yarın görüşülüp ve aynı gün içinde karara bağlanacağı öğrenildi.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 21:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?