23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

CIA TÜRKİYE'Yİ UYARDI: 18 HEDEFE İNTİHAR SALDIRISI YAPACAKLAR!

Amerikan Gizli Servisi CIA, Türkiye'deki 18 diplomatik misyona yönelik bomba yüklü araçlarla 'intihar saldırısı' planlandığını belirledi. Korkunç istihbarat, Türkiye'ye kriptolu (şifreli) mesajla bildirildi.

Irak'ta güç bulunduran ülkeler

Hedefteki misyonların Irak'ta askeri güç bulunduran ülkelere ait olduğu kaydedildi. İçişleri Bakanlığı da, Dışişleri kanalıyla hedefteki 18 elçilik ve misyona 'çok gizli' bir yazıyla istihbarat hakkında bilgi verdi. Polis ve MİT, bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilmesi beklenen terörist saldırılar öncesi Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da terörist avı başlattı.

El Kaide ve Müslüman Kardeşler

İstihbarat servislerine göre, Türkiye'deki diplomatik misyonlara yönelik planlanan intihar saldırısını Müslüman Kardeşler örgütü gerçekleştirecek. Örgüt, El Kaide ile Türkiye'deki radikal islami örgütlerden de destek görecek. Bir süre önce ele geçirilen bir video kasette El Kaide örgütü üst düzey sorumlularından Ebu Nayır Mahmud, Türkiye'nin intihar saldırısı yapılacak ülkeler arasında olduğunu söylemişti. Nayır, Afganistan ve Irak'taki teröristlere, 'Türkiye, Yemen ve Suudi Arabistan'a intihar saldırısı düzenlemeye hazır olun' demişti.

Polis 'kırmızı alarm' verdi

Polisin, 'kırmızı alarm' verdiği istihbarat üzerine hedefteki 18 misyonda olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Muhtemel terörist saldırıların çalıntı araçlarla yapılabileceği ihtimaline karşı polis soruşturmayı bu yönde de sürdürüyor. Emniyetin; Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat şubelerine mensup polisler 'hedef' kuruluşlara konuşlandırıldı. Bomba imha ekipleri hedef yerler çevresinde 24 saat görevlendirildi. Çevik Kuvvet ve Hassas Bölgeleri Koruma Şubesi'ne bağlı çok sayıda polis de güvenlik önleminde görev alıyor.

İşte hedefteki 18 misyon

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün olağanüstü güvenlik tedbirleri aldırttığı hedefteki misyonlar ise şunlar:

ABD Büyükelçiliği ve bağlı konsoloslukları n Bulgaristan Büyükelçiliği n Estonya Büyükelçiliği n Filipinler Büyükelçiliği n İngiltere Büyükelçiliği n İspanya Büyükelçiliği n İtalya Büyükelçiliği n Kazakistan Büyükelçiliği n Litvanya Büyükelçiliği n Macaristan Büyükelçiliği n Moğolistan Büyükelçiliği n Polonya Büyükelçiliği n Romanya Büyükelçiliği n Tayland Büyükelçiliği n Ukrayna Büyükelçiliği n Hollanda Büyükelçiliği n IKDP (Irak Kürdistan Demokrat Parti) Türkiye Temsilciliği n IKYB (Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği) Türkiye Temsilciliği.

Star
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2003 Pazartesi 12:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?