17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çiçek: Hiç bir imada bulunmadım

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hukuk devletinde yolsuzlukla mücadeleyi yapan kurumun yargı olduğunu söyledi. Çiçek, bugün bazı gazetelerde yer alan açıklamalarının gazeteciler tarafından hatırlatılması ve bundan neyin kastedildiğinin sorulmasına, "Bir imada bulunmadım" dedi. Çiçek, şöyle konuştu:

"Ben de diyorum ki hukuk devletinde bu neviden yolsuzluklarla mücadele yargının görevidir. Bundan acaba yargıyı mı kastetti. Kasteddiğim cümle gayet açık. Lafın içerisinden laf çıkarmanın bir anlamı yok. Yani oraya bakmayacaksınız da meteorolojiye mi bakacaksınız. Neye bakacaksınız. Yolsuzlukla mücadeleyi yapan hukuk devletinde yargıdır. Kim suç işlediyse. İster siyasetçi, ister basın mensubu, ister iş adamı, ister şu veya bu meseleğin mensubu. Bunlar suç işlediğinde kim yargılar? Bu onu takip eder. Bugüne kadar nereden takip ettiyseniz ordan takip edersiniz. Olay bu kadar açık. Ama bir alınganlıkları var onu bilmiyorum".

Çiçek’in bugün gazetelerde yolsuzlukla ilgili herkesin tanıdığı ve ’yolsuzluk yapması ihtimal dahilinde görülmeyecek bir kişinin de bu olayların içinde olduğunu söylediği yeralmıştı. Ancak Çiçek bu ismi açıklamadı.

ANKARA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 14:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?