18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çiçek: Kapkaçta çocuk yaştakiler kullanılıyor

Adalet Bakanı ve hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, kapkaç olaylarında çocuk yaştakilerin kullanıldığını bildirdi.

Çiçek, kapkaç olayları konusunu ceza kanununda çözmek istediklerini ve 7 yıla kadar hapis cezası getirdiklerini hatırlattı.

Cezaların artırıldığını ifade eden Çiçek,"Ancak bu kapkaç olayında 18 yaşın altındakileri, çocuk yaştakilerini kullanıyorlar. Bunun arkasındaki şeyi görmek lazım. Örgüt, çete... Anlaşılıyor ki çete organizasyonuna doğru gidiyor. Onların üzerine daha sık gitmek lazım. Onun cezası daha da ağır zaten"dedi.

Meselenin sadece ceza hukuku içinde çözülecek bir mesele olmadığını vurgulayan Çiçek, "Başka boyutlar üzerinde durmak lazım. Zaten hükümette 4 arkadaşımızdan oluşan bir komisyon kuruldu. Önümüzdeki günlerde herhalde işin diğer boyutları üzerinde bir çalışma ortaya çıkar" diye konuştu.

Er: Kapkaç olaylarına karşı tedbirleri geliştiriyoruz 

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Sözcüsü Ramazan Er, artan kapkaç olaylarına karşı önleyici tedbirlerin geliştirildiğini belirterek, bu tür suçların terör örgütü tarafından yapıldığına dair bir bulgunun bulunmadığını bildirdi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında, Ramazan Bayramı’nda meydana gelen trafik kazalarında 89 kişinin öldüğünü 136 kişinin de yaralandığını kaydeden Er, ölümlü kazaların büyük bölümünün şehirlerarası yollarda gerçekleştiğini, kazalara en çok otomobillerin karıştığını söyledi.

Bir gazetecinin, "Bazı gazetelerde önümüzdeki günlerde Türkiye’de huzurun bozulması için bazı kişilerin öldürüleceğine dair haberler var. Bunu nasıl değerlendiyorsunuz?" sorusu üzerine Er, Türk polisinin iç ve dış odaklardan gelebilecek saldırılara karşı istihbarat çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Er, "Biz olası her türlü olaylara karşı tedbirimizi alırız" dedi.

Kapkaç olaylarının artışıyla ilgili bir soru üzerine Er, bu tür olaylara karşı önleyici hizmet çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Banliyö trenlerinde kapkaça karşı polis görevlendirdiklerini ifade eden Er, gerek görülen noktalarda önlemlerin sürdürüleceğini anlattı.

Bir başka soru üzerine de Er, kapkaç olaylarının terör örgütü tarafından organize edildiğine dair bugüne kadar herhangi bir tespitlerinin bulunmadığını ifade etti. 

 

AA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 13:51:38
Güncelleme :20 Kasım 2004 Cumartesi 13:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?