17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çiçek: Kaplan hukuka uygun yargılanacak

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Metin Kaplan’ın Türkiye’ye getirilişi sürecinin Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi çerçevesinde işlediğini" belirterek, "Getirilişi de bu taleplerin sonucudur" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2004-2005 akademik yılı açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, Metin Kaplan’ın Almanya’dan Türkiye’ye getirilmesine ilişkin bir soru üzerine, "İster sorduğunuz kişi ile ilgili olarak, isterse Türkiye’de yargı tarafından aranan, yargılaması devam eden veya mahkum olmuş kişilerle ilgili olarak, hangi ülkelerde bulunuyorlarsa biz onların Türkiye’ye iadesi veya getirilmesi konusunu bugüne kadar devamlı takip ettik. Bu işlerin takipçisi olduk" dedi.

Bakan Çiçek, üzerinde en fazla durdukları konuların başında iadeler konusunun geldiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonra iş, yargının işidir. Yargılama süreci devam edecek. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu yargılamalar adil olacaktır. Hukuk kurallarına uygun olacaktır. Bu süreç başlamıştır. Bundan sonrasını sizde zaten yargıdan takip edeceksiniz. Çünkü yargılama bizde, aksine karar verilmedikçe açıktır, alenidir."

"Metin Kaplan’ın Türkiye’ye getirilmesi sürecinin nasıl işlediği" yolundaki soruya ise Bakan Çiçek, ’Kaplan’ın getirilişi süreci, Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi var. O çerçevede işledi. Bugün getirilişi de bu taleplerin sonucudur. Oradaki taleplere bağlı olarak bugün Türkiye’ye, iade edilme tarzında değil, sınır dışı edilme tarzında getirilmiştir"dedi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?