18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çiçek:Domates yasağı seçimden daha önemli

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra bir soru üzerine ‘Gündemimizde erken seçim yoktur’ dedi. Çiçek bu sorunun, yaş sebze-meyve ihracatından daha önemli olmadığını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın erken seçimi gündeme getirmesinin Türkiye’nin hayrına olmadığını belirterek, ‘Birileri arzu ediyor diye Türkiye’de seçim yapılmaz’ dedi. Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Çiçek, Erdoğan’ın eşinin türbanlı oluşu nedeniyle yapılan tartışmalar için de ‘Kimse gölge taşlamasın’ diye konuştu.

Çiçek, Rusya ile yaş meyve ve sebze ihracatı konusunda yaşanan sıkıntıların Başbakanlık düzeyinde takip edildiğini açıkladı. Çiçek, hükümet olarak ABD ziyaretini olumlu ve verimli bir ziyaret olarak değerlendirdiklerini de ifade etti. Çiçek, gazetecilerin Baykal’ın sözleriyle ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu:

SON DEFA SORUN

‘Türkiye’nin gündeminde bir seçim yoktur. Seçimi gündeme getirmek için de hiçbir sebep yoktur. Yani birileri arzu ediyor, gönlünden böyle geçiyor diye Türkiye’de seçim yapılmaz. Türkiye’yi daha seçimin üçüncü yılının ortasında bir tartışmanın içine sokmak, Türkiye’nin menfaatine, hayrına değildir. Onun için sizler de bu soruyu son defa sormuş olun.’

Sorulan bu ve benzeri hiçbir sorunun, yaş sebze ve meyve ihracatından daha önemli olmadığını söyleyen Çiçek, ‘Hükümet için bugün en önemli meselelerin başında özelleştirme, Antalya’daki, Mersin’deki çiftçilerimizin dertleri gelmektedir. Bırakın biz bu işlerle uğraşalım. Birilerinin zamanı, imkanı olabilir ya da birilerinin işine öyle gelebilir’ dedi.

Çiçek, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iade edilen RTÜK ve TCK’da bir değişiklik planlayıp planlamadıkları sorusunu da, ‘İkisi de bizim gündemimizde olacaktır’ diyerek yanıtladı.

KİMSE GÖLGE TAŞLAMASIN

Bir gazetecinin, ‘Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı’nın eşinin türbanlı olup olmamasıyla ilgili sözlerini değerlendirdiniz mi?’ sorusu üzerine, ‘Bu konu bizim gündemimizde yok. Kimse gölge taşlamasın’ diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 09:17:50
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 09:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?