16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Çiçek'in yayın yasağının önü kapandı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Başbakanlığın Danıştay 13. Dairesi'nin kararına yaptığı itirazı reddetti. 

Danıştay 13. Dairesi, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzalı kararın yürütmesini durdurmuştu.
 
Kanaltürk Televizyonu olarak bilinen Yaşam TV, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili yayınların durdurulmasına ilişkin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek imzalı 23 Ekim 2007
tarihli kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı. 

Danıştay 13. Dairesi, söz konusu kararın yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu. Davalı Başbakanlık, Danıştay 13. Dairesi'nin kararına itiraz ederek, kararının kaldırılmasını istedi. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı bugün görüştü. Kurul, Başkakanlığın itirazını yerinde görmedi ve reddetti. 

Danıştay 13. Dairesi, dava konusu kararın iptal istemini daha sonra karara bağlayacak. 

13. Daire'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararının gerekçesinde, ''sınırları belli olmayan bu tür yayın durdurmanın, yayıncı kuruluşları yapılacak yayınlarla ilgili olarak bu yasağa uyma konusunda tereddüte düşüreceğinin kuşkusuz olduğuna'' işaret edilmişti.

aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?