18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çiçek’ten Sezer işareti

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Papa 2’nci Jean Paul’ün cenaze töneninde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her halükarda temsil edileceğini belirterken, "Törene Sayın Cumhurbaşkanımız katılmayacaksa katılımın hangi düzeyde olacağı önümüzdeki saatlerde belirlenecektir" diyerek, törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in katılabileceğinini işaretini verdi.


Bakan Çiçek, yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, Papa’nın ölümüyle ilgili olarak Türkiye’nin hissayatını ifade ettiğini belirtirken, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak törene katılacağız. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan düzeyinde mi katılım olacak daha sonra belirlenecektir. Vardığımız karar Türkiye’nin temsil edilmesidir, Sayın Cumhurbaşkanı katılmayacaksa katılımın ne düzeyde olacağı önümüzdeki saatlerde belli olacaktır" dedi.

Çiçek, Türkiye’nin cenazede temsilinin hangi düzeyde olacağının çok kısa bir süre sonra netleşeceğinin altını çizerken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına bu törene katılınacağının altını çizdi.

Çiçek, Türkiye’nin yeni Papa seçimine ilişkin AB süreci açısından bir görüşü bulunup bulunmadığı yolundaki soruyu yanıtlarken de "Seçimi biz yapmadığımız için ancak seçim yapıldıktan sonra beklenti ve düşüncelerimizi ortaya koyabiliriz. Dahlimiz olmadığı için hüküm yapılmadan değerlendirme yapmak doğru ve yerinde olmaz" diye yanıtladı.

KIZILCAHAMAM’DA İSTİFA KONUŞMADIK

Çiçek, Bakanlar Kurulu’nda Kızılcahamam’da hafta sonu gerçekleştirilen kamp süresince AKP milletvekillerinin dile getirdikleri talepler ve bunların gerçekleştirilme imkanlarını da ele aldılarını bildirdi. Çiçek, toplantı süresince ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’yla başlayan istifaların gündeme gelmedğini belirtirken, Bakanlar Kurulu’nda her bakanlığın milletvekillerinin talepleriyle ilgili çalışma başlatmalarının kararının alındığını söyledi.

Çiçek, Mumcu’nun suçlamalarıyla ilgili yeni bir açıklama yapmaya ihtiyaç duymadığını kaydetti.

Cemil Çiçek, polislerin özlük hakları konusundaki düzenlemenin bugünkü toplantıda gündeme gelmediğini, bu konunun Devlet Personel Başkanlığı’nın yürüttüğü Personel Rejimi Reformu çerçevesinde düzenleneceğini bildirdi.

Çiçek, yürürlüğü iki ay ertelenen TCK ile ilgili gelecek önerilerin Nisan ayı içinde yasaya yerleştirilip Mayıs ayında gerçekleştirilmesini amaçladıklarını bildirdi.


ANKA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 00:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?